Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Alertă alimentară la Profi și Carrefour! Lămâi pline cu pesticide

ANSVSA a lansat două alerte alimentare cu privire la lămâile cumpărate din supermarketurile Profi sau Carrefour.

”PROFI acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că furnizorul SC ANDROS STIL SRL a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor LAMAI – ORIGINE TURCIA, lot 75416 si LAMAI PLASA 500G – TURCIA lot 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide.

Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 25.02.2023 – 17.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloarea lor.

Ne cerem scuze pentru inconveniențele create!”, arată o alertă ANSVSA.

Avertismentul vine și din partea Carrefour.

”Vă informăm că în urma prelevării unor probe, s-a depistat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416. Se dispune retragerea de la comercializare și readucerea în magazine ale produselor în perioada 24.02.2023-17.03.2023. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienților să NU CONSUME ACEST PRODUS”, anunță alerta alimentară.

6 comentarii

  1. misi Răspunde

    Noi trimitem ajutoare la turci, ei trimit otrava. Bravo !!!!
    Sa le duca inapoi ca si ajutor.

  2. OmSucit Răspunde

    Eu nu înțeleg o treabă, de ce nu sunt controlate înainte de a fi puse pe raft!?
    Adică punem pe raft trimitem între timp le trimitem pentru a fi analizate ca apoi să reiasă că nu sunt conform.
    Asta ar veni echivalentul în meseria mea de a executa fundațiile unei clădiri, înainte ca geologul să-mi dea datele terenului bun de fundare și după ce am turnat să mă consult cu acestea.
    Hopa nu-i ok! Cum este permis!?

    • un cunoscător Răspunde

      @OmSucit. Mai ții minte faza de acum un an și ceva când s-a descoperit brusc că apa nu se scurge de la Cubic și totul băltește în apă. Eu anticipam asta, propabil și tu. Se pune prublema cum franțul s-a făcut aolo studiul geo că teoretic trebuia să aibă înainte de emiterea AC!

  3. bigbrother Răspunde

    Aici cel care aduce marfa asta mai mult ca sigur cu bună știință ar trebui băgat la răcoare. Veți vedea că rusc vor dispărea mărfurile astea de pe rafturi turcești cu analize șmechere. E simplu. Doar că nu se vrea. Că mai sunt mai mult ca sigur și niște autorități implicate în șmecherie că altfel nu s-ar putea. Ălea care se uită în altă parte.

  4. Mihaita Piticu' Răspunde

    Toate produsele provenite din Turcia is pline de otravuri…..Aia nu au legi acolo.
    Nu mai cumparati fructe si legume provenite din Turcia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.