Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Deputatul Radu Panait: Risipa banului public! Centura a costat 305 milioane lei; podul costă 220 milioane

Deputatul USR Radu Panait susţine, pe pagina sa de Facebook, că în municipiului Satu Mare “risipa banului public e dusă la nivel de artă”. El arată că municipalitatea a cheltuit până acum 220 de milioane de lei cu podul de pe str. Ştrandului, în vreme ce întreaga centură de ocolire a costat 305 milioane.

Postarea deputatului Radu Panait

“Când risipa banului public e dusă la nivel de artă!

În ședința de consiliu local de astăzi a fost aprobată plata din CREDIT a sumei de aproximativ 50.000.000 LEI pentru podul din Micro 17, și astfel investiția ajunge la suma record de 220.000.000 LEI (până acum, că încă nu e gata).

Dacă comparăm cu suma cheltuită pentru toată centura municipiului Satu Mare, care a fost de 305.000.000 LEI vom vedea cum, cu o sumă similară, a fost realizat un proiect de departe mai complex.

Acest lucru reflectă incapacitatea primarului de a cheltui eficient banii noștri.

Consilierul USR Satu Mare, Marcel Fechete a pus întrebările pertinente și de aici aveți și răspunsurile”.

18 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Pentru că proiectul este prea scump. Nu era deloc necesar adoptarea acestui tip de pod tip hobanat. Că s-a spus că pe lângă Someș este teren mlțștinos. Nimic mai neadevărat! Atunci celelalte poduri existente cum de stau? Și stai să vezi când vor veni cheltuielile de mentenanță! De aia este așa scump! Dar mon chere Panait, cine era ministru la transporturi când s-a adoptat? Nu un userist???? Aia de ce nu spui? Cam 30% din cost este peste ce trebuia, e risipă. Dar așa e în Românica când arunci cu banii că doar nu sunt ai tăi!

    • Valer Răspunde

      Un partid ordinar , plin de securiști, copii de securiști și rudenii de securiști .Acest Panait este multi milionar în euro , cu contracte peste tot și el face p—a mare .
      Fraierii sunt cei care l-au votat în 2020 .

      • c-block Răspunde

        Numai mă pot repeta. Pe vremea campaniei electorale din 2020 ziceam că mare dezamăgire va fi acest usereplusminus. Din păcate ce am zis s-a adeverit. E o catastrofă.

  2. Adi Răspunde

    Mai bine nu facem nimic , doar batem din gură să ne băgăm și noi în seamă . Deputatul zero barat , o nulitate a politicii sătmărene , ajuns în parlament să facă ce ?
    Bravo celor care au votat U S R , acum realizați că sunt niște nimicuri .

  3. Vasile Răspunde

    Panait, așteaptă să-i intre indemnizația de parlamentar,in rest mare nicio treabă cu realitatea

    • c-block Răspunde

      Mai ții minte că ziceam în campanie în 2020 că ce dezamăgire vor fi? Și câți săreau pe mine că nu-i adevărat. Peste tot unde au adjudecat ceva primărie (sector 1 București, Timișoare de ex.) este dezastru în urma lor. Peste tot. Ăștia atâta știu că așa nu e bine dar de fapt habar nu au de nimic. Dau din gură. Papagali cu diplomă.

    • C4s Răspunde

      trebuia sa faca 3 poduri de banii astia

  4. cosma Răspunde

    Dacă se face, de ce se face? Dacă nu se face de ce nu se face?
    Dacă se face, e scuuuump, doamnă scump, dincolo era mai ieftin.
    Dacă nu se face, de ce nu se face doar nu-i scump dacă ai nevoie de ea.
    De ce il face acest primar? Ăsta fură ! De ce nu-l face X-ulescu că ăla nu fură! Atât de mult.
    Parlamentul si consiliul locale si județean e ca cușcă cu maimuțe. Doar zbeară și aruncă cu cct.

  5. H&R Răspunde

    Radu Panait ne costa foarte in Parlamentul Romaniei.

    • Calin Răspunde

      Toti ne costa mult.

      • c-block Răspunde

        @Calin, formularea corectă ar fi – Toți ne costă prea mult, nejustificat de mult. Parlamentarii iau ca și suma aia forfetară (care atenție nici nu se verifică, practic sunt bani de buzunar dați de-a moca!) mai mult decât foarte mulți salariile. 99% nu-și pot justifica de ce iau îndemnizațiile alea mari.

      • H&R Răspunde

        Bine ca a venit Rares Bogdan si in 100 de zile a sters de pe fata Pamantului pensiile speciale. Suntem cei mai fericit de pe planeta Terra.
        Apropo, si ce bine ca au facut cu mai multi ani in urma, referendum despre reducerea numarului de parlamentari, si acum abia sunt acolo vreo 230 sau poate mai putin.

        • c-block Răspunde

          @H&R, acum sincer tu chiar ai crezut ce a promis???? Nu vezi că va trece tot mandatul ăsta și mai mult ca sigur nu se va schimba nimic? Numai gândește-te la un lucru! În campania din 2020 se zicea să votăm penele ca să nu ajungă ciuma roșie de pesede la guvrenare. Și acum cine guvernează? Împreună! Pe lângă asta promisiunile ficusului de la Cotroceni cu #România lucrului bine făcut sau cu #România educată sunt parfum. Ăștia toți ne cred fraieri. Absolut toți.

  6. tisasomes Răspunde

    Câți au furat și cât s,a furat? Asta este Intrebarea. Să intre ANAFul peste ei.

    • un cunoscător Răspunde

      Ești glumeț. După ce că s-a forțat o soluție tehnică nelalocul lui și mult prea costisitoare acum mai vii și cu asta? Sau vrei să vezi și tu niște prețuri că zici că betonul turnat are și diamante? Nu știi cum se fac treburile la noi? Apropo, pe nimeni nu deranjează că cică se pare nu se va putea respecta termenul de finalul anului 2023? Vedeți că Strabag e cu contractul. Care Strabag e din Austria.

  7. Tercica Răspunde

    Conform tablelor de prezentare (una e în fata la Peny pe Botizului) data finalizării construcției = 22.11.2022. Cat costa nu contează, noi vom suporta povara! Din fonduri, din smecherii, din minciuni,…noi vom deconta, nu degeaba se măresc taxele și impozitele în fiecare an! Iar gaborasu va mai primi 50% mărire la salam!!!
    P.S. podul nu s-a făcut cum a fost proiectat inițial, a fost proiectat sa se facă la capătul lui M17, acolo e drum cu 2 benzi pe sens cu scuar și da în dig (garaje).

    • un cunoscător Răspunde

      Varianta ce zici e de mult picată. Probabil erau niște proprietari acolo care nu trebuiau deranjați în posesie. Baiul e că la coborâre podul va da în sensul giratoriu din Soarelui și nu cred că intersecția va face față traficului și mai mare. Ce este acum la Burdea e mic copil față de ce va fi acolo. Când s-au dat banii pe proiect nu s-a mai putut modifica nimic, cu atât mai puțin amplasamentul podului. Că cică să ne bucurăm că se face.

  8. H&R Răspunde

    @c-block
    @all
    Sunt curios la alegerile care vin cu cine “trebuie”sa votam. Cum se va desfasura campania electorala, cine pe cine va arunca rahatul. Pentru ca cercul acum s-a inchis. De fapt au inchis singuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.