Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

FOTO. Amenzi pentru centrele de vârstnici din judeţ. Produse expirate şi rugină

Amenzi pentru centrele de vârstnici din judeţ. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a desfășurat, sub coordonarea vicepreședintelui ANPC, Sebastian Hotca, 5 acțiuni de control pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, la prestarea serviciilor în centrele destinate persoanelor vârstnice, din județ.

În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, cei cinci operatori economici:

  • Asociația Sf. Gabriel/Satu Mare,
  • Asociația “Iubim Viața”/Satu Mare,
  • Asociația “Liniștea Bunicilor”/Satu Mare,
  • SC Îngrijire și asistență SRL/Satu Mare,
  • Empatie & Afecțiune SRL

au fost sanctionați contravențional cu 5 amenzi, în cuantum de 45.000 lei, si 2 avertismente.

De asemenea, comisarii CJPC Satu Mare au dispus măsura de oprire definitivă de la utilizare în prestarea serviciului, a produselor neconforme.

Dintre cele mai importante nereguli, menționăm:

  • utilizarea unor agregatele frigorifice cu rugină și aglomerări și depuneri de gheață, pe pereții laterali

  • folosirea unor produse cu data durabilității minimale depășită

  • folosirea unei licențe provizorii de funcționare expirată

  • lipsa serviciilor medicale

  • condiții de lucru improprii, la blocul alimentar, cu pereți cu igrasie, ușă ruginită și geam spart la scara de serviciu

  • schimbarea stării termice stabilite de producător a materiei prime folosite

  • necompletarea la zi a graficelor de temperature a agregatelor frigorifice.

SURSA: OPC Satu Mare

5 comentarii

  1. Nha Răspunde

    Ingrijire si asistenta -zis “Argint” n-are nici macar firma pusa afara sau macar nr.tel.de contact!

    • nu mai e argint Răspunde

      S-a mutat argint de acolo, acuma s-a mutat alt azil fara firma fara numar de contact, ma tem ca si fara autorizatii, dar nu suntem in masura sa vedem noi ce se intampla pe str. Wolfenbuttel nr.32 .

  2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Pentru rozmarinul ăla expirat (ar fi aici o țâră de discuție inclusiv pe tema ce pericol reprezintă acel condiment în starea în care este dar nu contează acum) nu știu de ce nu ați închis unitatea în plină iarnă! Ce fain era să-i obligați pe bătrâni să stea în stradă, nu??? Arătam bine la breking news! Ca să vadă toată țara cum e sătmăreanul! Că pe unii îi văd în stare. După ce că statul nu este în stare să se îngrijească de seniorii săi. Aștept cu nerăbdare alte invenții de-ale sistemul eroic. Probabil la ei acasă nici urmă de mucegai, nici fir de praf nu este. Curată farmacie! Așa este? Bag seamă că nu. Iar așternutul acela murdar una-două se face. Numai trebuie să ai un bătrân care suferă de incontinență și este imobilizat la pat. Probabil inspectorii nici bătrâni nu mai au prin familiile lor. Cel mai important este că s-a aplicat amendă! Că oricum aveau bani gârlă, special puși de-o parte pentru asta! Sau nu?😮😵😥😠
    PS. Să nu cumva să creadă cineva că lucrez într-un astfel de așezământ social. Dar chiar nu văd rostul amenzii că nu erau ca pe litoral carne congelată de 10 ani prin frigiderele unităților de alimentație publică. Avertismentul în schimb înțeleg. Ca vechi cadru cu state într-ale inspecției ce se spune la plecare? Primul scop ar controlului este îndrumarea. Nu cred că a fost vreo unitate inspectată care ar fi refuzat să remedieze în timp record deficiențele astea minore. De aia spun. Să știți că prin amenda aplicată și încasată ați luat de la gura seniorilor din mâncare, medicamente sau altele. Puteți fi mândri de voi.

    • ... Răspunde

      Nu puteai să nu reamintești încă o mare calitate pe care ai avut-o ????? Ce n-ai fost de-a lungul timpului….păduche mincinos. ?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.