Ultima actualizare: azi, 14:40

Locale

FOTO. Familie cu probleme lângă stadionul UNIO. Apelul de pe Facebook şi realitatea

O familie cu mai mulţi copii trăieşte în condiţii grele într-o locuinţă socială de lângă stadionul UNIO din Satu Mare. După apariţia mai multor imagini pe Facebook mai multe persoane au distribuit postarea şi câţiva oameni au sărit să ajute. Adevărul este însă diferit faţă de povestea de pe Facebook. PortalSM a aflat adevărul.

Postarea

Postarea anunţă că familia are neboie de alimente, mobilă, haine, copiii mănâncă doar ce primesc la şcoală şi dorm pe o plapumă întinsă pe jos.

“S.O.S ,😭😭😭😭😭😭
Este o familie care va cere ajutorul,ei locuiesc în Satu Mare la stadionul Unio sunt 4 copii 2 fete,2 băieți cu vârste cuprinse între 14,7,11,9 umbla la școală Octavian Goga au doar o camera dorm pe jos pe plapuma și pe haine, .Pe mama lor o cheamă F. E. are 46 ani este bolnava cu rinichii nu îi funcționează,are probleme la ficat are colesterol,mana stânga a fost operată și nu își poate mișca degetele .Tatăl copiilor ia părăsit .Au nevoie de alimente,haine ,mobila ,pat .Copii merg la școală fără mâncare ,doar mâncarea de la școala o mănâncă.si nici haine nu au .
Va rugam sa-i ajutam cu orice este bine venit .Ar avea de foarte multe lucruri nevoie dar fiecare dintre voi cu ce puteți 🙏🙏🙏”

Adevărul

Adevărul este însă altul. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială au fost la faţa locului, după întrebările jurnaliştilor PortalSM şi au aflat că adevărul este diferit faţă de postare. Şi anume, familia respectivă îşi achită chiria, care este una modică, însă există o canapea pe care dorm copiii iar mama refuză ajutor. Patronul unui restaurant din apropiere le-a oferit câte o masă caldă pe zi, dar ei au refuzat să se mai deplaseze până la restaurant. Mama le-a spus că ar prefera să primească acasă mâncarea…

Băiatul cel mare, care are 20 de ani, despre care nu se face nicio referire în postare, şi-a obţinut permisul de conducere, îşi caută loc de muncă şi doreşte să se mute singur tot într-o locuinţă socială.

Cei de la Direcţia de Asistenţă Socială au stabilit că minorii nu sunt în pericol, ei au încălzire, doar că au probleme cu absenteismul la şcoală. Şi-au scos mobila din casă şi aşteptau să vine cineva cu altă mobilă.

Într-adevăr familia trăieşte în condiţii insalubre, cea mai mare problemă a lor este însă modul în care îşi gestionează spaţiul şi îşi întreţin locuinţa.

6 comentarii

  1. Mortu Răspunde

    Is tigani! Nu merita conditie mai buna!

  2. H&R Răspunde

    Da’, matura au pus pe foc? Ca curatenie nu este deloc. Sau asteapta firma de curatenie sa faca curat zilnic la ei pe gratis?

  3. România reală Răspunde

    @H&R, fii sigur că pe lângă faptul că vor să li se aducă mâncarea gratis acasă mai fac și mofturi dacă nu le place meniul, ăla care vine gratis! Dar să muncească doamne ferește! Ce o să zică staborul? Păi nu se murdărește țiganul la mână ca să și muncească! Îți dai seama ce ar fi atunci? Auzi tu, că are tanti colesterorul ridicat! Asta-i bună de banc!😱😲😢

    • H&R Răspunde

      La scoala nu vor, la munca nici atat, doamne fereste. Socialul vine lunar si cu asta basta.
      Da, si mancarea gratis vor acasa la o ora fixa (ma gandesc), de preferabil micul dejun in pat. O cafeluta dupa ce se da jos din pat, manichiura pedichiura. De pe astia nici cu pompa apa cu presiune (wap sau sterimo sau cum ii zice) nu speli jegul. Dar daca chiar ai reusi, mai ramane lenea si putoare, cu ala nu ai ce face frate.

  4. Hitler Răspunde

    Mergeți înapoi de unde ați venit!
    Stimați milițieni, ați verifica adresele din buletinele acestor specimene?
    Evacuați jegurile din zona respectiva, sau duceti-i la cel care a instaurat acest loc pentru ei în mijlocul orașului.
    Are Gyuszika destul spatiu la Vetiș pt ei.
    Mancaiar acidul.

  5. Sorin Răspunde

    Postarea a fost publicata pe grupul https://www.facebook.com/groups/cereri.si.donatii.Satu.Mare/ Administratorii au atras atentia de la bun inceput ca pare montata toata povestea. Sunt cazuri cu adevarat reale, cu adevat in nevoie care de rusine nu cer absolut nimic si sunt pierdute in umbra de acesti sarlatani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.