Ultima actualizare: azi, 19:39

Locale

FOTO. Incendiu la o fabrică de vopsele din Carei. Intervenție de urgență (exercițiu)

Joi, 23.02.2023, ora 11:00, un apel la numărul 112 anunță izbucnirea unui incendiu produs la un operator economic, situat pe raza localității Carei având profilul de activitate, comerț cu ridicata a produselor chimice (vopsele).

Exercițiul se desfășoară la secția de preparare lacuri, vopsele și baituri, unde un aparat de amestecare este suprasolicitat, producând un scurtcircuit electric. Până la sosirea forţelor profesioniste, conducerea obiectivului dispune măsura de evacuare a persoanelor și a angajaților unității comerciale, intervenind totodată la limitarea focului cu stingătoarele din dotare.

Incendiul se răspândește la materialele combustibile, manifestându-se violent pe o suprafață de aproximativ 50 m pătrați cu posibilitatea propagării acestuia la întreaga construcție. Detașamentul de pompieri Carei, intervine cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială cu tun cu o capacitate de 10.000 l și o platformă de lucru la înălțime.

Cadrele militare participante la antrenamentul de astăzi în gestionarea situațiilor de urgență generate de izbucnirea incendiului în interiorul unui obiectiv, au fost compuse din 2 ofițeri, 8 subofițeri și 13 soldați.


Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.