Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

FOTO. Peste 35 tone de deșeuri, oprite în vama Petea. Trimise înapoi în Ungaria

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu produse second-hand, constând în îmbrăcăminte și deșeuri din lemn, întrucât șoferii nu au putut prezenta documentele legale.

Luni, 27 februarie, la ora 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean român în vârstă de 41 de ani, conducând un automarfar marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 18.000 kg deșeuri (îmbrăcăminte), de la o firmă din Ungaria pentru o societate comercială din județul Satu Mare.

Câteva minute mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în România, conducând o ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF și remorcă, un cetățean maghiar în vârstă de 37 de ani. Mijlocul de transport era încărcat cu 17.240 kg deșeuri din lemn, provenite de la o firmă din Ungaria, a căror destinație era o societate comercială din județul Suceava.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul comisarilor Gărzii de Mediu Satu Mare. Aceștia au stabilit că bunurile (din ambele automarfare) nu pot intra pe teritoriul țării noastre, din cauza neregulilor constatate în documentele de însoțire a mărfii.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

6 comentarii

  1. misi Răspunde

    sunt greutati pt one more 🙂

  2. ecologist resemnat Răspunde

    Dar nu spuneți și pe aia dreaptă că pe aceste mizerii noi le cumpărăm??? Ar fi fraier deținătorul deșeurilor ca în loc să-i denatureze cum se cere legal în țara respectivă (și care costă și mulți bani) să nu încerce măcar să ni le vândă. Noi suntem papagali la faza asta. Și când te gândești că dacă vom intra în Schengen toate astea vor putea intra nestingherit în țară! No atunci va fi interesant!

  3. Silvia Răspunde

    Sunt oameni amarati cu copii care nu-si permit o haina din magazin si se imbraca de la second hand.Da-ti salarii mari si oamenilor de rand care sunt la limita supravietuirii, nu doar unor categorii! Un amarat abia are bani de intretinere si mancare…Sigur oamenii nu mai voteaza PSD,PNL,USR..Ne-ati adus la sapa de lemn, ne-ati inchis in case si acuma provocati un razboi.Bine ca ucrainienii traiesc mai bine ca noi poporul!Pe noi ne lasati sa murim in saracie!

    • Pixulescu Răspunde

      Lucrez într-o fabrică unde până nu demult aveam 2500 de colegi, cele mai faine telefoane le aveau exact ăștia de care-ți faci tu probleme, cei cu venituri mici!
      Mi-a picat fața când anul trecut, la câteva săptămâni de la lansarea lui n-aifon 14, un coleg din producție a venit cu el la servici! Niciunul dintre ingineri nu a avut “curajul” să-și cumpere așa-ceva!
      Bineînțeles că în rate l-a cumpărat, dar el stă în chirie cu 500 de lei într-o garsonieră infectă de pe Ostrovului!

      Eu câștig peste medie și am un telefon Samsung A72 de doi ani jumate! Dar am alte priorități decât telefonul, de exemplu hainele sigur nu de la second le iau, deși am purtat cândva și de-alea!

  4. Norik Răspunde

    @Silvia ai uitat un partidouniune care guverneaza non stop.

  5. Gabor Răspunde

    Foarte bine ca le-au trimis inapoi la ungaria. Sa faca bine sa nu mai trimita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.