Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Șoferii sătmăreni, trași pe dreapta de polițiști. Amenzi și permise reținute

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare organizează frecvent acţiuni în scopul determinării participanților la traficul rutier, să respecte regulile de circulaţie.

O astfel de acţiune a fost organizată în cursul acestei zile, 01 februarie, cu scopul creșterii gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați pietonii. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au avut în atenție abaterile săvârșite de către conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii.

Polițiștii au reamintit conducătorilor auto că este necesar să adopte o conduită preventivă la volan, să reducă viteza în zona trecerilor de pietoni, astfel încât să poată evita orice pericol, dar și riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice fără a respecta regulile de circulație.

De asemenea, conducătorii auto au fost sfătuiți să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:

  • la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate;
  • în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii;
  • la apropiere de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport;
  • la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii sătmăreni au constatat 24 de abateri, sancționate contravențional. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 5.500 de lei.

Totodată, poliţiştii au luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în cazul a 4 conducători auto.

Activităţile poliţiştilor rutieri pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră prin depistarea şi tragerea la răspundere a participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie vor continua.

Astfel, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic, să adopte un comportament responsabil, să manifeste prudenţă şi să respecte normele rutiere.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.