Ultima actualizare: ieri, 22:12
Locale

FOTO. TIR-uri cu haine second hand întoarse din Petea. Nu erau dezinfectate

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu produse second-hand, constând în îmbrăcăminte și textile, întrucât șoferii nu au putut prezenta documentele legale.

Sâmbătă, 04 februarie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean român în vârstă de 46 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 15.000 kg de produse second-hand (textile), de la o firmă din Germania pentru o asociație din județul Maramureș.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție.

În jurul orei 15.00, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în România, conducând o autoutilitară marca Mercedes Benz, cu semiremorcă, un cetățean român în vârstă de 40 de ani. Mijlocul de transport era încărcat cu 19.286 kg produse second-hand (îmbrăcăminte și textile), provenite de la firme din Germania și Olanda, a căror destinație era o societate comercială din București.

Lucrătorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare prezenți în PTF Petea au stabilit că bunurile respective nu pot intra pe teritoriul țării noastre, deoarece șoferul nu a putut prezenta pentru marfa pe care o transporta certificat de dezinsecție și dezinfecție.

În cele două cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

4 comentarii

 1. 🤔🤔🤔 Răspunde

  Probabil la Jermania de unde plecaseră la fraierii de noi ce suntem era criză de detergent ori dezinfectant. S-au gândit că noi stăm mai bine la capitolul asta și rezolvăm asta la primire? De ce este că unii de genul Germania ori Olanda tot ne învață ce trebuie și cum trebuie dar tot ei sunt cei care nu reușesc să-și respecte condițiile minime de igienă impuse tot de ei? Sau zic și ei că poate trece? S-au molipsit de la balcanismele noastre?

 2. H&R Răspunde

  Nespalatii trimit rufele la noi? Inapoi la ei cu rufele.
  @🤔🤔🤔 crezi ca ei sunt asa de curati? Nu, nu sunt. Doar statistic.

  • Camisa nera Răspunde

   Daaaa, nespălatii trimit rufele la noi, dar o fac cu ajutorul unor nespalati de la noi… ar fi interesant sa le aflam identitățile… doar asa, spre informare…

  • 🤔🤔🤔 Răspunde

   Nici vorbă asta. Știu bine și eu. Dar au capul plin de aere de astea. Cam toți vesticii suferă de sindromul ăsta de posesie a adevărului absolut. Apoi când vin la noi se lovesc de realitatea vieții. E ușor să dai lecții de la distanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.