Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO&VIDEO. Incendiu puternic în Satu Mare. Pompierii s-au luptat trei ore cu focul

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodarească pe strada Lunca Sighet în jurul orelor 22:00.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la un atelier mecanic, la centrala termică pe combustibil solid și la depozitul aferent centralei, unde se afla o cantitate însemnată de material lemnos.

Pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Intervenția a fost îngreunată din prisma vântului puternic și a faptului ca hidranții stradali din zonă nu au funcționat la parametrii necesari alimentării cu apă a autospecialelor.

Totodată exista riscul ridicat de propagare la casa de locuit și la casele din vecinătate, acestea fiind alipite sau la distanță mică de locul producerii incendiului.

După mai bine de 3 ore incendiul a fost lichidat înaintea propagării acestuia la construcțiile din vecinătate.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jar sau scântei purtate de vânt, locul focarului fiind centrala termică.

Pagubele materiale înregistrate în urma evenimentului constau în arderea integrală a acoperișului a celor trei anexe gospodăreşti pe o suprafață de 100 metri pătrați cu bunurile depozitate respectiv utilaje mecanice, 5 metri cub de lemn și acoperișul casei din vecinătate pe o suprafață de 2 metri pătrați.

Pentru intervenție au fost dislocate următoarele forțe militare: 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă cu 21 subofițeri, 1 APIC, 3 ofițeri, un echipaj de prim ajutor cu 3 subofițeri și o ambulanță SAJ cu asistent și medic.

La fața locului se asigură în continuare măsurile PSI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.