Ultima actualizare: azi, 14:45

Locale

Pataki explică: “Stimulentele pentru personalul medical” merg spre… personalul administrativ

Stimulentele financiare pentru anul 2023 acordate personalului medical şi de specialitate” merg, de fapt, spre… personalul TESA/administrativ. Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat în şedinţa de astăzi acordarea unor stimulente financiare angajaţilor de la Spitalul Judeţean, Spitalului TBC şi Spitalului din Negreşti Oaş.

În toate hotărârile se face referire la “personalul medical și de specialitate” dar preşedintele Pataki Csaba a declarat astăzi că de fapt banii se duc spre… directori economici, jurişti, economişti sau persoane responsabile cu achiziţiile. Pataki a explicat că aceştia au salarii de circa 4.000 de lei pe lună, ceea ce este prea puţin comparativ cu un manager de spital care are salariu şi de peste 30.000 de lei.

Astfel, conform hotărârilor adoptate, angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă vor primi stimulente de 300.000 de lei pe tot anul, cei de la Negreşti Oaş de 206.000 lei iar de la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare vor primi stimulente de 200.000 de lei.

“Sunt denumite generic ca şi stimulente dar se referă exclusiv pe partea de TESA din spitale, care pe grila de salarizare îs la ani lumină ca şi salarizare faţă de personalul medical. Aceşti bani nu sunt pentru personalul medical. Ei au aşa numitele sporuri pe secţii. Vă dau o cifră ca să vedeţi despre ce discutăm. Fondul de sporuri la Spitalul Judeţean trece de 3 milioane de lei pe fiecare lună, iar noi acum decidem să dăm stimulente pe tot anul 2023 în cuantum de 300.000 de lei care vine împărţit în rândul personalului administrativ, unde un jurist sau un economist sau omul cu achiziţiile care are în derulare  proiecte de milioane de euro are un salariu de maxim 4.000 de lei. De exemplu, directorul economic de la SJU are salar undeva la 6.000 de lei, cel de la Negreşti sau de la TBC are un cuantum de 4.500 de lei în condiţiile în care toţi cei care stau la masă în Consiliul Director, adică directorul medical, directorul de îngrijiri şi managerul, are salar mult peste 10.000 de lei, sau mult peste 20.000 de lei sau chiar mult peste 30.000 de lei. Deci, nu mi se pare normal ca un director să aibă un salariu de zece ori mai mic decât celălalt director. Maxim 1.000, 2.000 de lei brut revine pe lună în plus la personalul TESA. Aceşti bani sunt asiguraţi din veniturile proprii ale spitalelor, nu din banii noştri, nu din banii primiţi de la Casa de Asigurări, a declarat Pataki.

8 comentarii

  1. xpert86 Răspunde

    Ce mare smecherie media cu stimulente ptr fiecare este de 6000 de lei brut care in urma impozitarii ramane un net de 4300 de lei sau mai mult!!!!
    Plus cei 10% ca primiti din ianuarie la toti bugetarii vor avea toti salarii minime cu cifra 8 in fata si 4 de 0, adica de la 8000 de lei in sus!!!!!Ce bine e sa fii bugetar cu salar dolofan si sa plimb cate o hartie ca sa treaca ziua!!!!!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬

  2. bigbrother Răspunde

    Păi dacă-i așa atunci mai puneți niște zerouri acolea ca să nu picăm de măgăreață. Că oricum alții muncesc de banii ăia! Că restul , adică p@lumea oricum nu contează. Doar așa în campanie puțin.

  3. Teo Răspunde

    Eu sunt bugetar iar în ianuarie cei 10% au fost 8 lei.
    Asta cu bugetarii este cam generalizată, dar sunt și bugetari care au salarii foarte mici, care nu lucrează în consilii sau primării.

  4. John Doe Răspunde

    Ce ar fi daca aceste stimulente ar fi acordate pe baza de performanta si nu doar de dragul de a risipi banul public? In plan scandal de malpraxis + alte probleme la Spitalul Judetean, cum si de unde sa decis aceste stimulente? (pe baza de contraperformanta)

  5. Satmarean Răspunde

    Teo eu te cred. Dar dacă este asa de ce nu-ti dai demisia ??? Hai la privat unde chiar poti castiga daca ești valoros . Sunt curios cata scoala ai, pe ce post esti angajat și cat castigi

  6. Halal Răspunde

    Pataki a uitat sa se uite pe declaratiile de avere ale directorilor dd la spitalul judetean satu mare, in concluzie toti directorii iau sume din proiecte de minim prste 2000 de ron lunar, 85% din personalul tesa iau sume compensatorii care depasesc grila dr salarizare, csi 15% care nu iau au salarii sub 4000 de ron. Rusine

  7. Ion ion Răspunde

    Buna treabă d. Pataki ..
    Apropo ai trecut la nivelul următor ..????

    https://m.facebook.com/groups/1444075269097154/permalink/2323186544519351/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.