Ultima actualizare: azi, 13:57
Locale

Sătmăreanul a produs pălincă și s-a trezit cu poliția la ușă. A spus că e pentru nunta copiilor

Percheziții într-o localitate din județul Satu Mare. Un sătmărean a produs peste o mie de litri de pălincă, apoi s-a trezit cu ”mascații” la ușă. El a spus că a păstrat alcoolul pentru nunta copiilor săi.

Potrivit informațiilor PortalSM, în urma percheziției, la domiciliul sătmăreanului au fost identificate mai multe pachete de ţigări cu inscripţia Marble Filtre, precum şi un bazin şi mai multe bidoane din plastic cu lichid incolor cu miros de alcool, în cantitate de aproximativ 1.350 de litri şi o barcă electrică de culoare albastră şi motor electric pentru barcă.

Fiind audiat în calitate de inculpat, bărbatul a relatat că de aproximativ 12-13 ani deţine la locuința sa un cazan de fiert țuică de 120 litri pe care, de atunci și până în prezent, îl folosește pentru a fierbe/prelucra fructele culese pe parcursul anului din livada de pomi fructiferi pe care o deține. Astfel, cantitatea de alcool găsită la locuința sa cu ocazia percheziției domiciliare este rezultatul cantității de alcool acumulat pe parcursul ultimilor 12 – 13 ani de când folosește cazanul. Acesta mai precizat că, în fiecare an, din fructele culese din livada proprie, producea în jur de 100 litri de alcool.

Întreaga cantitate a folosit-o pentru consum propriu, iar atunci când, pe parcursul verii, avea muncitori le mai dădea acestora strict pentru consumul din aceea zi. El a mai spus că, în mod tradițional, alcoolul din fierberea fructelor, la prima fierbere este de aproximativ 96 – 97 grade, însă el nu o mai fierbea a doua oară, cum se fierbe în mod tradițional și a decis să îl lase așa. Intenționa ca întreaga cantitate de alcool să o păstreze pentru nunta copiilor săi ca fiind un produs tradițional care atunci când va ajunge la o vechime de 20 – 30 ani va coincide cu evenimentele care urmează în familia sa.

În cele din urmă, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare pentru ,,săvârşirea infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 40 de litri alcool etilic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.