Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Tăieri ilegale din pădurile județului Satu Mare. Lemne confiscate, amenzi și dosare penale

La data de 8 februarie, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au efectuat activități pentru combaterea și prevenirea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

În urma desfășurării activităților specifice la punctul de lucru al unei societăți comerciale, situată pe raza comunei Bârsău de Jos, polițiștii au identificat cantitatea de peste 58 de metri cubi de material lemnos, esență fag, fără existența unor documente justificative.

În acest sens, s-a dispus confiscarea cantității de material lemnos, iar polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii nr.171/2010.

Totodată, verificările efectuate de către polițiști au relevat faptul că transportul cantității de material lemnos către o societate comercială aflată pe raza județului Cluj nu ar fi fost efectuat conform prevederilor avizului de însoțire.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport și complicitate la infracțiunea de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport.

Sursa: IPJ Satu Mare

6 comentarii

  1. ... Răspunde

    Hai ” … ” fa spume la gura ca postez cu nickul patentat de tine. Ratatu pulii

    • ... Răspunde

      Te-ai autocaracterizat. Eu nu am nevoie de altul ca să-mi justific existența. Tu nici să gândești idividual nu ești în stare. Ceaușescu poate fi mândru de tine, tu ești omul de tip nou.

    • ... Răspunde

      No, zi măi că am mâncat un “n” din greșeală! Dar totuși îmi spui și mie care a fost idea ta, că de postat nu ai postat nimic. Sau deja cer prea mult efort telectual din partea ta? Ratatu p@lii ce ești!

      • ... Răspunde

        Vezi ca nu esti capabil sa scrii corect . Din 2 mesaje n-ai fost in stare sa scrii corect 1 mesaj macar.

        • ... Răspunde

          Vezi? Ce noroc pe capul tău? Tu nici măcar mesaj nu ai! Așa că nu există nici pericolul să scrii ceva greșit, dobitocule! Aia că omiți o literă aia nu se cheamă greșeală. Greșeală ești tu că ai venit pe lume. Plus că mai și consumi aerul degeaba.

  2. ecologist resemnat Răspunde

    Wow! Gata, defrișările din țară au fost eradicate! No ia să vă dau eu ceva lectură! Document bombă prezentat de Realitatea Plus în cazul jafului din pădurile României, cu un prejudiciu estimate la 25 de milioane de euro. Într-un răspuns la solicitarea jurnaliștilor postului TV postului, procurorii spun că din 2018 până astăzi nu s-a întâmplat mai nimic în ancheta companiei austriece Schweighofer. Adică timp de 5 ani. Mai mult, din document reiese că nu este pus sub acuzare niciun cetățean austriac. Ce interesant, nu?
    https://www.realitatea.net/stiri/justitie/document-bomba-dupa-5-ani-ancheta-diicot-asupra-jafului-din-padurile-romaniei-bate-pasul-pe-loc-niciun-austriac-nu-este-cercetat_63e4fe8c6264ad40e1063ed2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.