Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Zeci de pelerini din Satu Mare, blocați în Israel. Abandonați în aeroport deși aveau bilete

Zeci de pelerini din Satu Mare au rămas blocați în Israel. Aceștia au fost abandonați în aeroport deși aveau bilete, informează Jurnalul de Satu Mare.

Potrivit Jurnalul de Satu Mare, 53 de credincioși din Satu Mare, cu părintele Gorgan inclusiv, au rămas blocați pe aeroportul din Tel Aviv, urmare a unor erori a companiei de zbor, Wizz Air. Reîntoarcerea în țară nu ar fi trebuit să provoace neliniște și îngrijorare în rândul pelerinilor, mai ales că grupul de 53 de persoane a ajuns în aeroport cu trei ore înainte pentru a se supune controalelor de rutină efectuate înainte de îmbarcarea în avion.

Abandonați în aeroport deși aveau bilete

„Aseară am ajuns în timp util la aeroportul din Tel Aviv, cu trei ore înainte, așa cum e procedura aici pentru toate controalele. Din păcate, cei de aici au fost nepregătiți, doar câțiva oameni la securitate, pentru că aici se face un control preliminar înainte să se ajungă efectiv la zona de predare a bagajelor, și am stat acolo aproximativ o oră și 45 de minute. Ei, în momentul în care am ajuns efectiv la check in și am vrut să predăm bagajele, în momentul acela nu a mai fost timp disponibil. În plus, check-in-ul online nu funcționa, aplicația de la Wizz nu funcționa. Deși era timp suficient, cei de la îmbarcare au refuzat să ne mai îmbarce și de aici a început totul. Avionul a plecat fără noi, deși aveam biletele plătite. În cele din urmă am cerut ajutor”, a precizat părintele Gabriel Gorgan pentru Jurnalul de Satu Mare.

Se va interveni pe cale diplomatică

Printre pelerini s-au aflat și persoane în vârstă și chiar patru copii. Pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, se va interveni inclusiv pe cale diplomatică.

„Mi s-a spus că se va interveni și pe cale diplomatică pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete. Ne-au rugat să facem o sesizare la Ambasada Israelului din București, ca să ia măsuri și să nu se mai întâmple astfel de lucruri. Sigur că voi face acest demers fiindcă este vorba de ce s-ar putea întâmpla în viitor, n-aș vrea ca cineva să mai pățească ce am pățit noi. Să fi cu trei ore înainte, cu biletele cumpărate și să nu zbori, pur și simplu să plece avionul fără tine, așa ceva e inadmisibil și cred că Israel-ul ar trebui să își revizuiască politica față de pelerini. Noi venim cu bună intenție aici, ar trebui și ei să fie mai atenți cu pelerinii români”, a mai spus preotul Gabriel Gorgan.

Sursa: Jurnalul de Satu Mare

5 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Pochu ar fi trebuit sa stie ca poate face check-in online oricand…insa cu MAXIM trei ore inainte de ora decolarii. Aplicatia wizz functiona perfect, atata doar ca nu se raporta la ignoranta lui. Trebuia sa faca o rugaciune comuna, cu tot grupu, ca daca avea credinta i se deshideau larg portile de imbarcare.
    Cred ca adevarul e altundeva…pochu o uitat sa faca check-in online, si n-o vrut sa dea bani pentru luxul de a-i face check-in la aeroport. Si uite asa…sa se intervina la nivel diplomatic, sionii sa-si revizuiasa atitudinea etc etc.

  2. Ignoranții ortodoxiei Răspunde

    Niste sutane lungi cu barbă și mai lungă sau gândit să facă și mai mulți bani de pe enoriași..dincolo de lumânări..cruciulitze..magneti..matanii..trinitas tv .Trinitas radio..au înființat și o Agenție de Turism..Basilica..cu care duc si aduc la Ierusalim..oile rătăcite..la manastiti din țară tot Basilica te duce.. pe toți pupători de oase și credință în viața de apoi..încasările cresc..buzunarul și el..Socolan termină biserica și Daniel Catedrala..și ceilalți preoți se aleg cu mașini luxoase și case cu etaj și piscină..Drum bun pelerinule..atentie la bani

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Era epoca Caritasului de la Cluj. Și se întâmplară că cineva jucară cu nu știu ce drept banii primiți pentru finalizarea bisericii ortodoxe de la capul podului Golescu. Mulți bani, am înțeles. De atunci trecură 20 de ani dacă nu 30 și tot nimic nu se aude pe speța asta. Ne merităm soarta dacă se tolerează astfel de porcării. Între timp mai mântuim și neamul. Sunt aici niște specii la care le dai toți banii de pe lume și tot nu le ajunge.

  3. CATRINEL RAT Răspunde

    Unde e Cozma cu pizza și ceaiul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.