Ultima actualizare: azi, 12:33

Locale

ATENȚIE! Persoană care cere bani în numele ANAF

ANAF a anunțat, astăzi, că o persoană folosește numele instituției în scop fraudulos pentru a sustrage bani de la cetățeni.

Reprezentanții ANAF atrag atenția oamenilor la verificarea modului de solicitare a banilor. Persoana care folosea, fără drept, o calitate oficială – inspector superior ANAF – și solicita sume de bani în numele instituției folosea o adresa de email care nu aparține ANAF, [email protected].

Acesta trimitea oamenilor prin adresa de email un termen limită pentru depunerea banilor, suma solicitată (2178 USD!) precum și metoda de plată: crypto monede.

ANAF spune că „aceste elemente, nespecifice unei instituții de stat, au dat de gândit contribuabililui, care a contactat administrația fiscală din raza domiciliului, singura acțiune recomandabilă în situația în care orice contribuabil are suspiciuni cu privire la situația fiscală proprie.”

ANAF anunță că orice persoană care urmează să fie supusă unei verificări va primi un aviz de verificare comunicat cu cel puțin 15 zile înainte de data începerii verificării situației fiscal personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.