Ultima actualizare: azi, 21:49
Locale

Avertizare meteo. Răcire severă a vremii: ploi și vânt puternic în județul Satu Mare

Avertizare meteo. Răcire severă a vremii: meteorologii anunță frig neobișnuit, ploi, vânt puternic, îngheț și chiar ninsori. 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27 martie, ora 6.00 – 29 martie, ora 21.00;

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Cod galben de vânt puternic în județul Satu Mare

Interval de valabilitate: 27 martie, ora 6.00 – 27 martie, ora 23.00;

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.