Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

FOTO. Fetiţă bolnavă purtată 40 de minute de salvamontişti. Ambulanţa n-a avut acces la locuinţă

Fetiţă bolnavă purtată 40 de minute de salvamontişti Interventie desfasurata la miezul noptii de salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maranures in zona greu accesibila de pe Valea Iliței, Viseul de Jos, jud Maramures pentru acordarea primului ajutor, extragerea si transportul unei fetițe de 8 ani, cu stare generala deteriorata, febra, tuse, vărsături și episoade de lipotimie (din spusele mamei).
Din cauza accesului dificil salvatorii montani impreuna cu echipajul medical de la Ambulanta Maramures au parcurs drumul pe jos mai bine de 40 minute, cu echipamentele de salvare la ei, neputand ajunge cu autospeciala Salvamont pana acasă la ele.
Au stabilizat si au coborât fetita de 8 ani cu echipamentele de salvare din dotare iar surioara de 4 ani a coborât și ea cu salvatorii deoarece nu avea cu cine să rămâna acasa(mama coborand si ea),cea mica dovedindu-ne un mare curaj si determinare pentru un copil de 4 ani la o asa ora tarzie din noapte.
Fetita de 8 ani a fost predata in siguranta echipajului de prim ajutor de la Ambulanta venit in sprijin si a fost transportata la spital pentru investigatii.
Actiunea s-a incheiat in primele ore ale diminetii, salvatorii montani retragandu-se la baza.
SURSA: SPJ Salvamont Maramureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.