Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Noi imagini din Parcul Central. Lucrările de modernizare a Pieței Libertății, în grafic

Noi imagini din Parcul Central. Lucrările de modernizare a Pieței Libertății din municipiul Satu Mare sunt în grafic, anunță conducerea primăriei.

Proiectul de 23 de milioane de lei pentru modernizarea Centrului Vechi a început în luna noiembrie și are ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2023. Noile imagini din Parcul Central arată stadiul lucrărilor. ,,Lucrările de modernizare a Pieței Libertății sunt în grafic. Prin acest proiect dorim să transformăm Centrul Vechi al municipiului într-un spațiu civic de calitate, dedicat în special pietonilor”, spune primarul Kereskenyi Gabor.

În zona parcului, suprafața de spații verzi se va mări cu o treime. Vor fi înlocuite rețelele electrice vechi, se vor monta stâlpi de iluminat LED, se vor reface fântânile, după care se va trece la refacerea aleilor și a trotuarelor. Piața Libertății va deveni astfel un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, piste de biciclete, culoar pentru transportul public în comun și spații verzi.

11 comentarii

  1. Sâcă Răspunde

    Se observă totuși că au renunțat la monotonie aplicând diversitatea culorilor …felicitări..!!!

    • Nha Răspunde

      Cred ca era un comentariu ironic! Se poate constata aparitia “surului de satmar”, atat de iubit! 😂

      • Tuicadinprune Răspunde

        Sper ca si statuia aia cu Vasilica o sa fie eliminata ca arata groaznic parca avea fusta…. mai bine arata parcul fara monumentul ala ca nu-i locul potrivit….

  2. Betn Răspunde

    Abia aștept să calc pe ,,,noile” dale gri de beton.

  3. Rita Răspunde

    A mai rămas undeva vreun spatiu prin Satmar fără dale de beton de la firma agreată? Spațiile verzi vor fi niste arbuști pe care îi vor vizita câinii maidanezi? Oamenii normali la cap vara caută copaci pentru umbră nu arbuști.

  4. Norik Răspunde

    Nu mai criticati pe Gabirel si gasca lui hortistoudemerista ca o incurcati!

    • Norik Răspunde

      Tratamentu`! Am uitat să-mi iau pastilele și delirez! De fapt nu am uitat ci scria pe ambalaj și ungurește și am zis că mai bine nu le iau că poate voi vorbi de acom încolo ungurește. Ptiu drace! Cât de kretin de dobitoken mai pot fi!!!! Aduceți-mi cămașa de forță că altfel mă arunc în centrul vechi și nu știu ce fac cu pavajul ăla galben! La mine în sat nu era nimic pavat doar străzi de pământ. Nu înțeleg de ce vă trebuie asfalt sau și mai mult un parc???? Cine vrea verde să meargă înapoi în pădure!

    • #pevecistăpân-#să moară capra vecinului Răspunde

      Întrebare. Dacă tu sau altul aveți probleme cu așa zișii hortistoudemeriști (că de fapt nu sunt dar nah e mare baiul la unii în cap) ce i-a împiedicat pe cei pevecistăpâni să facă același lucru sau altceva similar? Că vezi astea nu-s bani veți de la Hungaria ci de la guwern. Nu ați fost destul la guwernare și prioritar era să furați sau să vă prefaceți că lucrați pentru comunitate? Voi sunteți principalii vinovați că ați ajuns aici, slugă la voi acasă. Că din cauza lui Coica și lui Ștef mulți-foarte mulți români nu s-au dus la vot sau chiar au votat cu iudemeru. Mai bine uită-te în oglindă și scuipă-te, jeg de om.

  5. Norik Răspunde

    Gaborel.

    • Norick Răspunde

      Nici la furat nu esti bun hombre. Nu esti in stare sa copiezi 6 litere ? Du-te la invalizi si cauta-ti de lucru. acolo. Manca-te-ar jaru’ 😛 🙂

  6. Milițianul Răspunde

    Norik, traga-te horty, ca matzu pt carnat pa teje! Io ingye vând flori la pulime? Nu da reply ca aduc jihadul pe scafarlia ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.