Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO/VIDEO. Migranții plătesc, ucrainenii îi ajută. Mai mulți indivizi opriți în județul Satu Mare

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat opt cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Doi cetăţeni ucraineni, care i-au îndrumat şi sprijinit pe migranţi contra sumei de 300 de euro, sunt cercetați pentru trafic de migranți, urmând a fi prezentați instanței.

În cursul nopții trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, în cooperare cu lucrători ai Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zonă.

În jurul orei 00.10, polițiștii au oprit pentru control, în apropierea frontierei româno-maghiare, pe direcția localității Berveni, un autovehicul marca Chrysler Voyager, înmatriculat în Polonia. Mașina era condusă de un cetățean ucrainean, în vârstă de 38 de ani. Totodată, în autovehicul se mai aflau un alt cetățean ucrainean, în vârstă de 44 de ani, și opt cetățeni de origine afro-asiatică.

Drept urmare, persoanele au fost conduse la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cei doi cetățeni ucraineni au intrat legal în România, iar cele opt persoane sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, toți cei opt fiind intrați legal pe teritoriul țării noastre și având permise de muncă. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în state din vestul Europei. Pentru că nu dețineau documente legale pentru a călători în spațiul Schengen, au apelat la cei doi cetățeni ucraineni care, în schimbul sumei de 300 de euro, i-au transportat până în apropierea frontierei româno-maghiare. De aici, urmau să își continue călătoria pe jos până în statul vecin.

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cei opt cetățeni din Bangladesh, și de trafic de migranți pentru cei doi cetățeni ucraineni.

Aceştia din urmă au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.