Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

HARTA județelor cu cele mai mari creșteri salariale. Pe ce loc se află Satu Mare

Harta județelor cu cele mai mari creșteri salariale. Clasamentul judeţelor cu cele mai mari creşteri salariale este condus de Gorj, Brăila şi Covasna, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar.

Astfel, cea mai mare creştere a salariului mediu net a fost înregistrată de judeţul Gorj, de 24% în decembrie 2022 faţă de decembrie 2021, de la 3.400 de lei la 4.230 de lei. În Brăila, salariul mediu al angajaţilor a crescut cu 21% în decembrie 2022 faţă de decembrie 2021, până la puţin peste 3.500 de lei, iar în Covasna salariile au crescut cu 19%, până la aproape 3.700 de lei net.

Cu toate acestea, salariile din aceste judeţe nu au ajuns la valoarea salariului mediu net pe economie, care a ajuns la aproape 4.400 de lei net la finalul anului 2022. De altfel, doar cinci judeţe au reuşit să depăşească salariul mediu net pe economie în decembrie 2022, respectiv Sibiu, Ilfov, Timiş, Cluj şi municipiul Bucureşti.

În județul Satu Mare, salariile au crescut cu 13%, arată datele Institutului Național de Statistică. Tot cu 13% au crescut salariile și în Bihor, Cluj sau Bistrița-Năsăud. În județele vecine Maramureș și Sălaj, salariile au crescut cu 16%.

Mai exact, valoarea salariului mediu net în județul Satu Mare a ajuns la 3.397 RON, mai mare decât în Maramureș, Sălaj sau Bistrița-Năsăud, dar mai mic decât în județele Bihor și Cluj.

 

4 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Stăm bine!
    Puțin în urma Bihorului, dar înaintea Maramureșului și Sălajului!
    Moroșenii dau în gălbinare de ciudă ,,, =)

  2. Beny Kira Răspunde

    PNL aduce bogăție în Satu Mare

    • Unu' Răspunde

      PNL nu mai există la Satu Mare, au fost canibalizați de pdl!
      Hapciupaliticii ăștia gălbejiți de azi, n-au nimic în comun cu PNL! Sunt doar o turmă de pedelei băsiști beșiți la care s-a decolorat portocaliul!

  3. Gheorghe Răspunde

    Da mai Kira(era sa scriu kiru)da mai spune-ne cand sa mergem la partidul mul iubit sa facem inchinare si pupare de mana la acest partid aducator de bunastare.Atata bunastare ne-a adus ca avem sa dam si la altii,ne curg bunastarile din buzunare ca si motorina la pompa.Pregatiti-va sa va votam pe viata ca la putler sa avem muuuulta bunastare.Prin acest mod de a va lauda stiti ce faceti?Va taiati craca de sub picioare si va aduceti si mai multa ura din partea oamenilor asa ca mai bine taceai mai kira ca poate ca treceai drept un om intelept!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.