Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Oficialii din Ungaria au vizitat hotelul Dacia. Am promis! O să facem!

O delegaţie din Ungaria, condusă de ministrul Construcțiilor și Transporturilor, Lazar Janos, a vizitat astăzi hotelul Dacia. Însiţiţi de primarul Kereskenyi Gabor, reprezentanţii guvernului de la Budapesta au transmis că această clădire trebuie salvată.

„Una dintre cele mai emblematice și frumoase clădiri din Satu Mare este hotelul Pannónia. O bijuterie art nouveau – care, însă, a fost tratată cu grijă în ultimele decenii. O clădire mare care trebuie salvată! Statul maghiar l-a răscumpărat de la un antreprenor; sunt disponibile avizele necesare pentru renovare. Am vizitat clădirea demolată împreună cu Gábor Kerskényi, primarul din Satu Mare. Lumina trecutului poate fi restabilită! Există deja o voință și un plan, acum trebuie să asigurăm resursele pentru ca clădirea să devină vechiul și noul simbol al oamenilor din Satu Mare și al maghiarității într-un mod demn. Am promis! Vom face asta!”, a transmis ministrul Lazar Janos.

default

6 comentarii

  1. Fasz Răspunde

    Nu am înțeles ce hotel au vizitat, Dacia sau Pannonia?

    • Boda proste Răspunde

      Te ajut eu cu confuzia ta. Hai sa facem putina istorie.

      Hotelul a fost deschis in 1902 sub numele de ” Pannonia Szallo “, a fost proiectat de Lajos Frommer si Zoltan Balint .

      Dupa primul razboi mondial si Unirea Transilvaniei cu Romania adica Marea Unire din 18 Noiembrie 1918 ( Calendarul Iulian ) 1 Decembrie 1918 ( Calendarul Gregorian cel folosit acuma ) hotelul a fost redenumit in ” Hotel Dacia “

      • History Răspunde

        Personal tind să cred că nu lecție de istorie a dorit. Unii în continuare nu au loc de ceilalți și bagă bățul prin gard că asta le e cea mai mare plăcere. Drept o plăcere infantilă. Cine e sătmărean și nu e venit de prin alte părți știe cum să trateze astfel de fenomene. Prin ignorare. Weekend plăcut la toți și căutați-vă treburi prin casă că acuși vine primăvara și nu umpleți-vă timpul cu prostioare de astea.

  2. Bibi Răspunde

    Pe gaozarii (cei ce administreaza si ne conduc) nostri ii doare la basca, ii interesează doar hoția și spaga!

  3. MUE Răspunde

    Sa faca ! Si sa il numeasca Pannonia !!! SCRIS MARE SI FRUMOS ! Asa ne trebuie daca cac*tii care ne conduc au coloana, inexistenta.

  4. Corneliu Răspunde

    numele original era pannonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.