Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

RAR: Mașini cu probleme în Satu Mare. Zeci de vehicule, pericol iminent de accident

În anul 2022, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 76.440 de vehicule la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme. Și la nivelul județului Satu Mare au fost identificate multe mașini cu probleme. Aproape jumătate din vehiculele verificate de RAR au fost declarate neconforme.

În județul Satu Mare au fost verificate, anul trecut, 2.456 de vehicule. Dintre acestea, 47,92% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 35 (1,43%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 13,03% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 1,95% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 585 de amenzi contravenționale și au fost retrase 382 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

La nivel național, cele mai multe neconformități au fost constatate la:

  • instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,62%);
  • emisiile poluante (22,65%);
  • punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%);
  • vizibilitate (12,6%)
  • șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%).

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate şi în 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 6.000 de vehicule (7,86%) dintre cele controlate. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. Astfel, inspectorii RAR au considerat că 5.262 de vehicule prezentau pericol iminent de accident.

Aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecției tehnice periodice – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2022, au fost aplicate 25.690 de sancțiuni, au fost retrase 21.854 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 264 de vehicule și 408 ITP-uri au fost anulate.

20 comentarii

  1. RomanBorat Răspunde

    Da de unde pizda mamii voastre bani, sa va futa corhazu de jeguri, din salariul asta de cacat, din care din start 60% merg banii pe taxe si impozite asa numa ca nah , suntem Romani, iar restul cat iti ramane nu iti ajunge nici de facturi. Sa nu vorbim de asigurarea pe un an care costa imediat cat o masina second in pulea mea, vai de capu si de pulele noastre, natie mai scarboasa nu cred ca exista nu numai pe glob, ci in intreg universu. Iati romanule masina noua cu bani din **** ca sa corespunda cerintelor scarbelor astora de romani imputziti, te bagi la banca ca altfel nu ai posibilitate, dupa ce iti iei masina noua ti-o futi in cateva luni din cauza la drumurile astea stass…… Inca o data vai de noi, mii si scarba sa ma gandesc ca is Roman!!!

    • Ciuciu Răspunde

      Bine zici.

    • Duster Răspunde

      Limbajul și modul de exprimare dovedește că ești un avorton frustrat sau vomitat…. numele te tradeaza. Bea și mănâncă mai puțin. Cred ca ai fost scăpat în cap la naștere. De aici ți se trage

      • . Răspunde

        Limbajul neacceptabil, dar de conținut ce zici ???

      • Mihaita Piticu' Răspunde

        @Duster…..Aprob

      • RomanBorat Răspunde

        In primu rand , nu mananc si beau din camara lu mata, sa te futa corhazu, in al doilea rand se vede ca esti un Futincurist sau un lingau din asta care beleste **** toata ziua degeaba, esti ruda lui mamica sau lui taticu cu un locsor frumos la caldurica, undeva la stat si cu un salariu bun, si te doare la basca. Pai bai cacat ambalat in staniol ce esti, tuti rasa matii de imputzit, nu judeca tu pe altii, astia clasa muncitoare, care striga si is nemultumiti pe buna dreptate de tzara asta imputzita, ca voi astia belitorii de piele, pe spatele nostru traiti futuva-n falca sa va fut, pe spatele nostru, astia care trag din greu si sclavesc pentru un salar mizer. Asa ca data viitoare gandeste-te ce scrii, ca sar putea sa te futa Karma cu o copita in gat!!!

      • RomanBorat Răspunde

        BTW, comentariu anterior e pentru imputzitu de Duster!

    • Mihaita Piticu' Răspunde

      @RomanBorat…daca nu ai bani de masina , umbla cu bicicleta si cu busul gunoiule ce esti….Taran obez care esti tu, cu jafu’ tau de Opel.

  2. Gheorghe Răspunde

    Cei care nu aveti din ce cumpara masina corespunzatoare lasati-va de condus nu poluati cu harburile voastre.Aici nu ma refer la cineva anume ci asa in general.Nu ai bani de masina cumpara bicicleta,nu ai de bicicleta cumpara trotineta,nu ai nici atat circula cu busul iar daca nici de abonament nu ai lovele umbla pe jos.Ce sa zic?Toate jafurile si rablele sunt pe drumuri cu inspectia facurta ,,legal”,prietenii stiu cum!!Ca sa intretii o masina de familie sau de umblat la munca nu este chiar o mare avere dar unii dau banii de intretinere a masinii pe tzighi,votca,bere si altele.Pai daca fumezi si dai lunar in jur de 200…400 de lei,tragi la masea inca vreo 200…300 de lei lunar apoi normal ca nu ai bani sa detii sau sa intretii o masina cat de cat.Daca si partenera are aceleasi ,,placeri” apoi chiar ca esti…aranjat.Va aruncati banii pe cacaturi si apoi va plangeti ca niste babe nesatisfacute.Factura mea actuala de curent este 150 de lei si stau la casa iar altii zbiara ca platesc tot salaru pe intretinere….Daca nu stii sa traiesti cat de cat econom apoi imbogateste eonul si electrica pe tiganii cu tzighi si hotii de la capatul strazii care detin baruri unde unii isi toaca toata leafa.AFARA cu toate harburile din satmar.Bravo rar-ul politia si toti cei implicati.Va felicit si la cat mai multe activitati ca si asa sunt pre multe masini in orasul asta.

    • Trabant Răspunde

      Daca vezi statistica :cate masini fac accidente, cele cu probleme fac 0.4%.
      Ca aceia merg incet si au grija, mai aduna bani sa schimbe piesa…
      Interesant ca cele mai multe accidente le fac cei cu BMW, Audi, Mertzan etc de top….
      Ca ei au masini scumpe, puternice si trebuie neaparat sa depadeasca toata lumea, ca doar nu o sa stea in fundu Loganului care merge cu 55…

      • Golf Răspunde

        Zilele adtea am văzut radarele in actiune, victimele erau numai masini de figuri!

      • Pistike Răspunde

        De unde ai scos “statistica” aia cu 0,4?
        Foarte multe dintre mașinile care circulă pe drumurile publice au diferite problema tehnice, dar majoritatea sunt cu noxe pre mari! Și aici intră majoritatea mașinilor de lux!! BMW și Mercedes sunt în top cu cele mai multe ITP-uri falsificate!
        Ajunge să te uiți după ele când demarează mai în forță, lasă urme … de fum!

  3. Mihaita Piticu' Răspunde

    @Gheorghe …..Corect

  4. Valahu Răspunde

    Duster si Gheorghe de acord!

  5. Pistike Răspunde

    Subscriu întru totul la ce spune Gheorghe!
    Nu este o obligație să ai mașină, dar este obligatoriu să întreții mașina, dacă o ai!

  6. altu fără bmw Răspunde

    Mă tot încearcă de o vreme o întrebare. Aș vrea să aflu dacă măcar în cazurile flagrante și cu vehicule găsite sub orice critică autoritatea care a constatat aceste probleme s-a îndreptat împotriva celor care au făcut verificarea tehnică periodică a vehicului? Că dacă nu nici nu se va termina niciodată pentru că și ei au oarece responsabilități. Știu că multe se pot întâmpla pe șosele după ce ai trecut verificarea tehnică cu mașina dar știu de nu una-două mașini în trafic care circulă fain frumos cu acte în regulă dar dacă te uiți peste mașină la modul cel mai aproximativ, fugitiv, adică numai din ochi și nici nu-l pui la verificat tot vezi că nu e în regulă. Adică ceva de genul bară față stă să cadă și legată cu o cârpă roșie. Mă gândesc să se vadă bine că e acolo.😮🤔😵😨🤮😱😰 Că vorba aia poți tu să julești mașina oricând că nu-ți dă celălalt prioritate sau altceva asemănător dar sunt și lucruri foarte tehnice care nu-s de azi-de ieri. Și atunci se pune problema întrebării întrebătoare!!!!!

    • Pistike Răspunde

      Este foarte dificil să facă ceea ce sugerezi tu.
      Stația ITP va spune că la momentul prezentării pentru verificarea tehnică, mașina era aptă și că orice defecțiune tehnică, constatată în momentul controlului în trafic, a survenit ulterior!

      • altu fără bmw Răspunde

        Știu, dar unele lucruri prea tare bat la ochi. Nu sunt de acord nici cu prezentarea că jumate din mașinile din județ ar avea probleme pentru că nu e așa. Pentru că dacă eu ca și autoritate opresc în trafic mașinile pe care le consider dubioase și cu probleme bineînțeles că procentul celor care au probleme este mult mai mare decât dacă am lua toate mașinile. Sunt niște jafuri pe străzi la noi care chiar nu știu cum au primit ITP. Asta de la bun început. Unele defecțiuni (de genul are o lovitură undeva sau bec ars sau alte chestii) nu apar așa brusc. Eu știu de o mașină care avea sistemul frânei de mână nefuncțional complet. Adică pe românește cablul rupt. Probabil este ceva minor pentru unii. trebuie să fin cu toții o idee mai exigenți cu lucrurile astea în general pentru că de fapt noi ne furăm căciula singuri pe termen lung.

  7. Gheorghe Răspunde

    altu fără bmw,care caciula?ca nu mai avem caciuli de furat,s-au furat caciulile de muuuuult.
    😊🤑🤦‍♀️

    • altu fără bmw Răspunde

      Eu cred că ai înțeles ce am vrut să zic. Perpetuarea și acceptarea unor lucruri din cotidian care de fapt sunt treburi care nu sunt în regulă ne trag înapoi. Noi înșine ne îngreunăm viața. Nu trebuie aici revoluție. Ar trebui doar ca fiecare dintre noi sau măcar majoritatea să-și facă treaba acolo unde este pus și să nu tot caute portițe pentru eludarea sau fentarea legii. Mie sincer nu-mi arde de glumițe pentru că sunt sătul de aceste lucruri. Toată viața mea am tot tras din cauza asta și nu mi se pare corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.