PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Taximetrist din Satu Mare, „înghițit de pământ”! A băut și a condus haotic, apoi a dispărut fără urmă

Un taximetrist din județul Satu Mare a dispărut fără urmă în timp ce era cercetat pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Ultimele detalii despre acesta sunt că la finalul anului 2022, el a fost eliberat dintr-un penitenciar din Marea Britanie.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 25.08.2020, în jurul orei 18.20, taximetristul se afla în parcarea unei benzinării din Satu Mare, moment în care a fost surprins de un alt șofer în timp ce consuma băuturi alcoolice, după care s-a urcat iar la volanul mașini.

Urcat la volan, taximetristul a condus haotic, s-a oprit brusc în mijlocul drumului fără a semnaliza și a oprit în dreptul unei treceri de pietoni, fără ca în traversarea drumului să fie vreun pieton.

După ce un alt șofer a văzut toate acestea, a sunat la 112 pentru a anunța comportamentul pe care taximetristul l-a avut în trafic.

Polițiștii ajunși la fața locului l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,72 mg./l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spitalul județean pentru probe de sânge. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În timpul procesului, șoferul nu s-a prezentat, iar mandatul pe numele lui nu a putut fii realizat deoarece acesta este de negăsit. În data de 24.11.2022, s-a emis un mandat pe numele șoferului, dar mandatul nu a putut fi pus în executare, fiind restituit întrucât acesta nu se află pe teritoriul României.

Tot ce se știe despre șofer este că a fost eliberat dintr-un penitenciar din Marea Britanie în data de 12.08.2022, însă nu se mai știe dacă acesta se mai afla pe teritoriul acelei tari. Bărbatul urmează să fie judecat pentru faptele sale.