Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Ziua Poliției Române sărbătorită, vineri, la Satu Mare. Evenimentul, deschis publicului larg

Ziua Poliției Române va avea loc în data de 24 martie 2023, vineri, în Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare, când se va desfășura o serie de activități și prezentări care își propun să promoveze munca și rolul poliției în societate, și nu numai.

Evenimentul va fi deschis publicului începând cu ora 10.00 dimineața, iar organizatorii promit că vor fi multe lucruri interesante de văzut și de învățat. Printre cele mai așteptate atracții se numără expunerea de autospeciale de intervenție, care sunt utilizate de polițiști în situații de urgență. Vizitatorii vor putea vedea de aproape cum arată aceste mașini, cum funcționează și care sunt dotările de care dispun.

De asemenea, laboratorul criminalistic și tehnica de amprentare vor fi prezentate publicului larg. Cei interesați de munca de investigații criminale, și nu numai, vor putea afla mai multe despre tehnologiile utilizate în acest domeniu și despre modul în care se colectează și se prelucrează probele.

În cadrul evenimentului, se va pune un accent special pe educația rutieră și civică. Vizitatorii vor putea participa la diferite demonstrații și prezentări care își propun să îi ajute să înțeleagă mai bine cum să se comporte în trafic și cum să își protejeze viața și integritatea.

Un alt punct de interes îl reprezintă câinii de serviciu, care vor fi prezenți și ei la eveniment. Acești câini sunt antrenați special pentru a ajuta polițiștii în misiunile lor și vor fi prezenți la eveniment pentru a-și demonstra abilitățile și talentele.

Foto: Inquam Photos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.