PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma: Medicii vor să plece de la Spitalul Județean Satu Mare. E strigător la cer ce se întâmplă

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Satu Mare, Adrian Cozma, a atacat în termeni duri conducerea UDMR a Consiliului Județean, acuzând-o că ,,joacă ping-pong cu sănătatea sătmărenilor”. Mai mult, Cozma spune că din cauza managementului defectuos, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare începe să piardă medici. El a declarat că mai mulți specialiști și-au cerut transferul de la Satu Mare, preferând să muncească în unități din alte județe.

,,Oare de ce patru medici de la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare și-au cerut transferul? De ce vor să plece?”, sunt câteva dintre întrebările pe care le-a adresat Adrian Cozma, în cadrul unei conferințe de presă. El a mai adăugat că unul dintre cei mai valoroși medici sătmăreni a părăsit deja Spitalul Județean Satu Mare.

,,L-am pierdut pe unul dintre cei mai buni medici din România, recunoscut la nivel național, un urolog valoros care a plecat de la Satu Mare”, a declarat Adrian Cozma.

Adrian Cozma: ,,UDMR joacă ping-pong cu sănătatea sătmărenilor”

Președintele PNL Satu Mare a continuat tirada la adresa UDMR, criticând modul în care a fost organizat concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean Satu Mare.

,,Este strigător la cer ce se întâmplă la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Câtă aroganță există astăzi în administrația UDMR și câtă lipsă de respect față de sătmăreni și față de sănătatea sătmărenilor. E inadmisibil ca un concurent să se prezinte la un concurs pentru postul de manager și să fie respins pentru că nu are studii, nu are școală. Iar după toate acestea, Consiliul Județean, cu întreaga administrație UDMR, ne spune că e bun. Ce e ping-pongul ăsta cu sănătatea sătmărenilor? Așa ceva nu s-a mai pomenit”, a declarat Adrian Cozma.

Președintele PNL Satu Mare a mai spus că oamenii pregătiți nu se înghesuie să participe la concursul pentru ocuparea postului de manager la Spitalul Județean pentru că ,,totul pare un blat”.

,,Mi-e imposibil să cred că acest UDMR nu poate genera un manager competent pentru Spitalul Județean Satu Mare. Există oameni competenți, dar nu se prezintă pentru că pare un blat. Asta este senzația celor care erau competenți să se prezinte și să facă treabă. (…) Din păcate, credibilitatea actului medical din Satu Mare este la pământ din cauza managementului defectuos. Din cauza acestei aroganțe a UDMR-ului care se crede stăpân peste toate”, a mai adăugat Cozma.


CITEȘTE ȘI: