Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Adrian Marc, primele declarații despre concursul de manager

Adrian Marc a oferit primele declarații despre concursul pentru ocuparea funcției de manager la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Redăm, în cele ce urmează, precizările făcute de Adrian Marc:

,,Nu am participat la concursul pentru ocuparea postului de manager din cadrul SJUSM care a avut loc la data de 29 martie 2023. Nu a acceptat instanța prin Hotărârea nr.113/2023 publicată în portalul aferent la data de 28 martie 2023, într-adevăr contestația mea introdusă în acest scop, prin care am solicitat suspendarea concursului, și anume, că acest concurs să nu continue pe  legislația veche, din moment ce există legislație nouă în domeniu, după care se desfășoară concursurile privind recrutarea managerilor din unitățile publice sanitare cu paturi, respectiv  art.176  alin.2 din Legea Nr. 95 /2006 astfel cum a fost modificata prin OG NR. 37/2022

În ultimii ani, am fost calificat drept incompetent, incapabil, neșcolit, numit pe criterii politice și multe altele, în spațiul public, multe dintre aceste mesaje având un caracter jignitor, consider eu nepotrivit, pentru tot ce înseamnă normele de respect și bună credință. Am afirmat și în alte exprimări de opinie în spațiul public că, nu am așteptarea, respectiv năzuința să ies la pensie din acest scaun. Este o meserie grea, cu multă uzură și vulnerabilitate permanentă, într-un  mediu și sistem profesional care este permanent supus nemulțumirilor. Am afirmat și susțin de asemenea că cea mai bună  “carte de vizită” pentru un manager, sunt rezultatele obținute în ceea ce privește dezvoltarea sistemului medical public. Restul este doar vorbărie.

Respect și accept decizia care va fi luată de către structurile competente și responsabile privind acest proces de evaluare. Aș vrea să le mulțumesc deopotrivă celor care au considerat că munca mea în toți acești ani nu a fost în zadar, precum și celor care consideră contrariul sau sunt de altă părere. Le respect opinia, consider că este dreptul public al fiecărei persoane”.

 


CITEȘTE ȘI:

15 comentarii

  1. ... Răspunde

    Poate povestești ceva legat de fata omorâtă la UPU deja acum trecuți două luni bune!!!! Poate. Dar cum ai spus tocmai Dumneata nu avem noi nici speranța și nici năzuința să aflăm ceva. Că poate aveți impresia că nu vă merităm. Despre ce perfomanță se pomenește în declarație? Că suntem sub curul broaștei? Că dintre medicii noștri buni încă unul a ales să se mute la Oradea cu praxisul??? Și noi dacă avem treabă nu avem decât să mergem după el? Asta se cheamă performanță la unii???
    PS. Sincer dacă eram în situația familiei din Doba eu așa pe persoană fizică vă modificam dantura așa din scurt. Că se pare din aerul rarefiat al funcției nu mai vedeți realitatea. Cine vă credeți?

    • satmarean Răspunde

      Ba, voi tot prosti a-ti ramas. Voi nu intelegeti ca spitalul nu are nici o traba cu UPU, decat ca le transfera banii pe card prin contabilitate. Cea care taie si spanzura in UPU, inclusiv sa-l tina in brate pe Pop Raul este dr. Moldovan Adriana, incompetenta care in pandemie avea un venit de 40.000 lei (a-ti citit bine, patru sute milioane lei vechi) pe luna.
      P.S. Nu-l apar pe Marc, alt incompetent, dar sa-i dam Cezarului ce este a-l lui.

      • ... Răspunde

        Știu asta. Toată structura asta după mine este o megatâmpenie care în astfel de cazuri nu are cum să iasă bine. Pe Marc din start nu știu ce l-a recomandat ca să ajungă pe post. Sincer. Carnetul de partid???? Dar știi ceva? Dacă nu este sub jurisdicția sa de ce nu a făcut sesizare la organele competente așa pe persoană fizică demult, la celelate astfel de situații generate tot de acel doctor? Că vorba aia nu este responsabilitatea lui și de fapt dacă tace se face părtaș și tăinuiește niște informații la care a avut și are acces. Care tăinuire tot așa se pedepsește de codul penal. Ce-mi place mie când invârtim lucrurile și le întoarcem pe toate părțile ca să ne iasă nouă bine! Pricepi?

        • Vivianne Răspunde

          Pai de ce ii cereti domnului Marc? Faceti dumneavoastra sesizare pe persoana fizica la organele competente, daca sunteti asa grozav/grozava.

          • ...

            Ca sa formulezi asa ceva trebuie sa ai totusi ceva date. Ma indoiesc ca dumnealui nu avea nimic din astea. Ca daca scrii o sesizare ca ti se pare ca ar fi ceva in neregula in doua secunde se inchide cercetarea cazului. Trebuie sa prezinti ceva @Vivi. Dar nu am ce sa astept de la tine ca esti preocupata de lins. Pentru mine personal a fost un soc cand am aflat ca distinsul manager a ajuns acolo temporar apoi definitiv mai ales stiind foarte bine cum a fost tot el titular la protectia copilului inainte. Refuz sa cred ca nu se stia pentru ca se vorbea la CJ despre aceste aspecte. Ca de aia s-a si dat o vreme la fund. Si din ce se pare carnetul de membbru a suplinit cu brio competentele. Si nu te supara de ce cetateanul trebuie sa fie preocupat de vegherea asupra aspectelor legale cand dupa stiinta mea avem niste institutii preabine platite pentru asa ceva???? @Vivi draga, Marc avea obligatia prin functie si de ce nu si morala sa intervina.

        • satmarean Răspunde

          Tu nu pricepi cui se subordoneaza direct moldovanca si cine o protejeaza. DSU cu mandrul conducator arahat. Arata-mi tu unul din romanica, care indrazneste sa sufle si ramane neatins.

          • ...

            Eu nu am zis ca nu pricep. Dar nu mi se pare normal. Suna ca si operatia care a reusit dar pacientul cu brio a decedat. Halal sistem.

          • bigbrother

            Acum curajul contează că să nu miști în front sau faptul că uite se moare pe acolo? Să nu cumva să crezi că e caz unic! Și noi la UPU Satu Mare de bine de rău stăm destul de bine față de alții încă pe nicăieri!
            PS. De la Colectiv au trecut 7 ani jumate și spitalele de mari arși tot sunt la faza de promisiuni. Drept mai concrete dar până se vor face cele trei promise va mai trece mulți ani de acum înainte.

  2. Marius Răspunde

    Pe Marc îl fu..te instanța, pe Papici o fu..te UDMR-ul!:))))

    • c-block Răspunde

      Parerea mea e ca trebuie sa fii batut in cap ca sa insisti sa te duci ca sef acolo cand stii ca te asteapta un mediu ostil atat din partea unor angajati cadre medicale cat si a angajatorului (Consiliu judetean). Ca daca va fi cum anticipez vor fi numai scandaluri. Vom avea si noi o amazoana cum e alohtona aia la sector 1 Bucuresti cu radacini de Guadalupe, Clotilde. Ca si aia numai din clanta stie sa dea si nimic altceva. Si atunci ce am castigat? Show ieftin si pe gratis? Cine da popcornul???? Soarta bolnavilor intereseaza pe cineva mai ales ca spitalul este bagat in multe investitii mari???? Sau tocmai asta ar fi ideea????

    • Jan Răspunde

      Dar nu Marc e cu UDMR -ul ?

      • România reală Răspunde

        Acuși douăzeci de ani dacă nu mai mult a pornit pe seama penele. Era și ceva consilier local sau județean că nu mai țin minte. Apoi după ce a fost tras pe linie moartă vreo zece ani după manageriatul de la DGASPC și fentat de Ștef cu rocada la Protecția Copilului versus manager la Spitalul județean acum s-a reiventat pe seama udemere. E exact invers cu e acum primarul de Beltiug. Ăla în anii 90 era udemerist convins și acum e penelist sadea. Depinde la fiecare ce “filon” prinde și ce țâță suge.

  3. bigbrother Răspunde

    Și uite s-a întâmplat exact ceea ce anticipam. Madama fiind singură candidată a reușit contraperformanța de a ieși de una singură pe locul 2! Adică a picat cu brio sub linie! Și vă rog nu puneți asta pe seama comisiei sau a iudemeraiului. Duamna încă nu știe până unde poate să se întindă. Ajutați-o cumva pentru că se pare iar este valabilă zicala clasică, adică pe cine nu o omori nu te lasă să trăiești. Nu am eu personal cu dânsa nimic dar la spital ne-ar trebui cineva manager foarte bun. Ăștia cei doi pretendenți acceptați sau respinși nu știu ce tot caută pe acolea.

  4. Gimi Răspunde

    Marius pe Papicioaia o fute cine vrea și cine nu-i scârbos ! Aici nu trebuie nici un partid politic ! Tot respectul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.