Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

FOTO. Mobilizare impresionantă pentru împădurire, în județ. S-au plantat peste 5.000 de puieți

Sâmbătă, 22 aprilie, în localitatea Livada din județul Satu Mare, a avut loc o acțiune de împădurire intitulată ”Plantăm Speranță”, unde s-au plantat 5.500 de puieți de stejar și frasin, la care au participat aproximativ 300 de voluntari.

Scopul campaniei a fost reîmpădurirea terenurilor, dar și conștientizarea importanței implicării, ca voluntar, în acțiunile de protecție a mediului.

La această acțiune care a fost organizată de către Asociația ”Free Way” Satu Mare, alături de Ocolul Silvic Ardud, Asociatia Crisana 6, Primăria Medieșu Aurit și Primăria Livada, au participat militari din cadrul Batalionului 52 Geniu ”Tisa”, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, voluntari și pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, personal al Auchan Satu Mare, dar și mulți copii și tineri dornici sa facă o faptă bună de la Școala Gimnazială Orașu Nou, Școala Gimnazială ”Mircea Eliade”, Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger”, Liceul ”Gheorghe Barițiu” Livada și Asociația Eliezer.

Sponsori: Auchan Satu Mare, Almdudler, Exclusiv LV, Taygan Metal Press, Climazone, Viwek Graphic, Apaserv, Florisal.

5 comentarii

  1. Mihaita Piticu' Răspunde

    Felicitari…

    • ecologist resemnat Răspunde

      Acolo nici după 20 de ani nu va fi pădure. Spre Călinești către lac într-o curbă spre dreapta s-a tăiat ras vreo 2-3 ha imediat după 90. S-a replantat dar tot la fază de tufăriș este și acum. Numai niște bețe pricăjite că numai pădure nu e acolo. Dar tot e mai bine decât deloc, asta așa este. Dacă prindem iar un an ca anul trecut cu seceta extremă (așa cum e prognoza pe termen lung) atunci șansele de prindere tind spre zero. Din păcate. Nu ar trebui lăsat să se taie chiar în halul ăsta, ar trebui judecat mai strict. Mai ales în unele zone unde s-a sărit calul. Dar …… money talks.

      • Jan Răspunde

        Facem ce vrem noi. Asta este si va fi mereu Romania. Suntem aici de mii de ani si vom fi aici pa veci stapani.

        • ecologist resemnat Răspunde

          Vai de țara în care trăiți. Nici o piatră nu rămâne neatinsă. În Hunedoara am citit că s-a distrus ditamai locația arheologicvă romană pentru ceva construcții de drumuri. Dacă așpa aveți grijă de istorie atunci nu știu de ce se miră unii că capătă exact ce merită. Unde mai auzi că distrugi așezări arheologice fără să le cercetezi și așezări care susțin continuitatea poporului????? Cât de prost trebuie să fii pentru asta???? Așa că te rog fă în continuare ce vrei că așa ajuți cel mai bine pe cei care nu sunt de acord cu tine.

          • Jan

            Poate era asezare arheologica ungureasca. Ala nu conteaza. Numai noi romanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.