Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

FOTO. Șosele împânzite de radare. Polițiștii sătmăreni au aplicat sute de amenzi

În perioada 17–23 aprilie 2023, conform Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost desfășurată acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

Cu această ocazie, în cadrul operaţiunii Speed Marathon, în cursul zilei de 21 aprilie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză.

Astfel, pentru depășirea limitelor legale de viteză, timp de 24 de ore, au fost aplicate 273 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 136.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în 46 de cazuri.

Viteza maximă surprinsă de aparatul radar a fost de 165 km/h, pe un tronson de drum cu viteza maximă legală admisă de 70 km/h.

De asemenea, pe parcursul activităților polițiștii au acționat și pentru prevenirea și combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere, doi conducători auto fiind depistați în timp ce conduceau autovehicule sub influența alcoolului:

Astfel, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au identificat în localitatea Ambud, un conducător auto, din Viile Satu Mare. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Negrești Oaș au oprit pentru control în localitatea Orașu Nou un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, care, la testarea alcooltest, avea o alcoolemie de  1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite, sub aspectul săvărsirii infractiunii de conducere sub influența alcoolului.

Politiștii rutieri sătmăreni continuă să acționeze în permanență pentru siguranța traficului rutier.


Sursa: IPJ Satu Mare

11 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Stau ca milogii la ciupeală

    • Anonim Răspunde

      Si sunt destui dobitoci cu cizme de guma în viteza !

    • 💩💩💩 Răspunde

      Îi confunzi cu mă-ta!
      Polițiștii stau să prindă papagali de-ăștia ca tine!
      Mă-ta stă la colduit! Sau iară s-o apucat de vechea meserie, amu că avem centură?

  2. Bau Răspunde

    O zi ar trebui să stea la capetele podurilor și ar doborî recordul mondial de amenzi date într-o zi, toată șmecheria e să se vrea…

  3. 2bicu Răspunde

    Politia are teme ca elevii, azi la mate, mâine la fizica, … și tot asa pe rând la celelalte materii ? Nu pot face toate temele zilnic și tot timpul ? Se încurcă în “știința” ? Când au tema “astăzi nu dăm amenzi” ?😉

    • Kuka Răspunde

      Tu ești prost mereu sau doar uneori?
      Poliția ARE OBLIGAȚIA de a depista jegurile umane care își fac propriile reguli și nu le respectă pe cele existente!
      Dacă te simți vizat, înseamnă că te încadrezi și tu! Vrei să te lase în pace, respectă regulile, nu depăși viteza și va fi OK pentru tine!

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Asta fiind gluma zilei din partea ta? Aia cu obligația? Cu restul sunt și eu de acord. În mod interesant conduc din 91 dar nu am nici o amendă la activ. Și conduc zilnic dar conduc preventiv pe cât se poate. Dar nici nu merg cu 20 la oră prin oraș. Și când văd unul așa mai grăbit îl las în boala lui chiar dacă eu am prioritate. De ce? Pentru că ăsta până la urmă va reuși un accident frumos de tot și eu țin la mașina mea și nu doresc să fiu parte la eveniment.

  4. altu fără bmw Răspunde

    Am mai scris-o și mă repet de ani de zile. La un singur stop la verde pleacă în medie 20 – max. 30 de mașini. Depinde de timpul alocat la culoarea verde. Din ăștia 20 de mașini 10-15% respectă codul rutier până la următorul stop. Restul depășește viteza regulamentară, schimbă banda fără să semnalizeze, vorbește la telefon în timp ce conduce, nu acordă prioritate etc., etc., etc. Adică grosso modo 18-25 mașini sunt în offsaid. Și asta ala un singur stop! Așa că ce mare lucru a făcut poliția??????? Toată lumea se grăbește dar nimeni nu vrea să plece la drum cu 5 minute mai devreme????

    • Kuka Răspunde

      Păi tocmai asta este problema, poliția face verificări pe … centura orașului, unde este o limită absurdă de viteză de 70 Km/h care nu se justifică nicicum!
      În același timp, pe Lucian Blaga, grăbiții trec și cu viteze de peste 100 Km/h, făcând slalom printre mașini pe cele două benzi existente, de nu mai știi care de unde vine și unde pleacă! Sau se forțează galbenul la semafor, sau se trece pe roșu, și multe alte porcării!
      Să nu vorbesc de depășiri pe linie continuă, mai ales pe Odoreului și pe DN1F spre Odoreu – Medieș! eu merg cu 85-90 la limită de 70, și vine bombardierul cu 120-140 Km/h și mai taie și curba, că la viteza aia nu poți vira așa să păstrezi banda!

  5. Satmarean Răspunde

    Dacă vreti sa faceți curățenie și ordine veniti pe str. PETRU BRAN la ora ca care-si duc și aduc copiii de la scoala. Mai mare groaza !!!! Nimeni nu respecta nici o lege de circulație. Parchează ca disperații chiar sub semnul cu parcarea interzisa. Am văzut ” o mamica” care si-a lasat pur și simplu masina în mijlocul străzii ( nu avea unde parca pe lateral) si si-a luat copilul de mana și a fugit cu el la scoala. Circulația a fost blocata cel puțin 5 minute. Dar nici picior de politist. De o luna s-a marcat p-ta 25 octombrie ( în spatele caseriei rds) ca sa se parcheze paralel cu axa drumului. NiMENI, dar NIMENI nu parchează asa. Yoti parchează în continuare cu botul pe trotuar. Zona hasurata unde este interzisa parcarea yot timpul este ocupata de mașini. Politia e in vecini. Trec zilnic pe aici dar nimeni nu amendează nici măcar o masina nu sa o ridice !!!! Atunci ce mai vreți?? De ce mai iau polițiștii ăștia salar ?? Ii vad câte doi , la plimbare, povestind si uitandu-se la toate neregulile fără sa ia nici o măsură. Mai mare rușinea!!!!! Instituțiile statului nu-si fac datoria !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.