Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

FOTO/VIDEO. Au început lucrările la pasarela pietonală. Se sparge digul Someşului

Astăzi, miercuri, 19 aprilie, au început lucrările la pasarela pietonală peste Someș. În prima fază va fi spart digul pe o porţiune de circa 6 metri. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că acest lucru se face cu aprobarea specialiştilor şi nu prezintă pericol pentru sătmăreni. Termenul de execuție este de 12 luni.

Pasarela pietonală peste Someș urmează să fie construită între cele două poduri, Decebal și Golescu. Aceasta va lega Centrul Nou al orașului Satu Mare de mall-ul Shopping City Satu Mare.

Pasarela va avea o lungime totală de 214 metri și lungimea suprastructurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130 metri și două deschideri de 25 metri peste albia majoră – spre celor două maluri.

Suprafața pasarelei va fi de 1224 mp, a rampelor de acces de 742 mp, iar suprafața totală va fi de 1966 mp. Pasarela pietonală și velo va avea capetele amplasate pe cele două maluri la nivelul digurilor, pe care sunt amenajate aleile de promenadă și la care se vor conecta traseele pietonale și pistele de cicliști prevăzute a fi realizate pe cele două maluri.

 

18 comentarii

  1. Hm Răspunde

    Foarte multe informatii am aflat: constructor, cost, termen de executie, tatatat!😂

  2. Hm Răspunde

    Pardon, termen 12 luni ale lui Jupiter. 😁

  3. desmaplan Răspunde

    mai, da PAVAJELE alea au fost nu demult puse (in sfarsit)…sunt proaspete, ca painea calda!!! Mai DRIVERILOR din palatul administrativ…nu ati stiut ce va urma?..mai sunteti de toata jena!!!…si Bd. Independentei de ce ce ati ras asfaltul…si acum ingreunati circulatia… mai, dar vreti sa terminati (re)asfaltarea cu sensul giratoriu de le al treilea pod???

    • Pistike Răspunde

      Când ești prost de mic, când crești mare numa’ te joci!
      Păi oare, dacă mai așteptau cu pavajele până se termină podul vieții, mai prindeau finanțarea europeană? Oare n-a fost mai rentabil să facă așa, cu riscul ca unii să-și dea cu părerea aiurea – total neavizați, și să amenajeze coronamentul digului, apoi să-l spargă și să-l refacă, pe bani europeni, sau să piardă două finanțări???
      Tu vrei să se facă di tăti, dar pe tine să nu te deranjeze nici cu un fir de praf, prostul satului!
      Mai bine tăceai, că numa’ m-ai enervat!

      • un cunoscător Răspunde

        Vezi că problema este la noi că recepționăm pe rupte și semnăm ca popa lucrări făcute în coadă de pește. Sunt n+1 exemple prin tot orașul. Dar la toate le dă clasă 3:
        -parcul acvatic de la Cubic
        -stația de autobuz de pe Fabricii care stă bine mersi nefolosit de niște ani
        -pista de bițigli care va urva pe dig și în legătură cu acest proiect. Eu nici în ruptul capului nu pricep de ce s-a făcut minunea aia lângă palat. Se putea face ceva construcție mult mai ușoară că doar nu jip-uri vor circula pe acolo. Și atunci oricând se poate demola sau muta după dorința. Nu ca asta.
        În paranteză prin toto orașul oriunde de uiți după o ploaie poți admira cu nu s-au adus la nivel gurile de canalizare și sunt niște bălți. Peste tot în oraș. Pentru asta cine e de vină? Mă gândesc că după unii mama natură. Că ei nu greșesc.

        • @ un ne-cunoscator Răspunde

          Tu ai citit ce aberatii ai scris….sa fie un pod mutat din stanga in dreapta. Maica Sf ce oameni tin umbra degeaba pe lumea asta

          • un cunoscător

            Un pod cu o structură ușoară, adaptabilă și nu așa ditamai construcția care chiar nu era necesară. Aberație ești tu. Soluția tot timpul trebuie adaptat la condițiile locale și la ce este necesar. Mai pe românșste nu tragi cu obuze după vrabie. Ce s-a făcut acolo e ceva excesiv. Și acum copile când se vrea reabilitarea termică a palatului administrativ va încurca. De aia. Continuă să ții umbră degeaba că altceva oricum nu ești în stare să faci. Sau du-te și fă-te fochist la Soare.

    • Noname Răspunde

      Corect!!!Se lucreaza olteneste.Apreciez faptul ca se face cate ceva prin oras dar sa se faca cu capul!!!

  4. desmaplan Răspunde

    hai, ca sunt frumos stivuite piesele scoase din pavaj (azi inca sunt toate)…peste vro 2 luni??..vor mai fi toate??

  5. @desmaplan Răspunde

    Tu crezi ca la o asemenea lucrare pavajul de 6×3= 18 mp e cel mai valoros lucru de furat…..fi serios.
    Si ca raspuns la prima ta intrebare, cei din Palat stiau ca acele dale vor fie desfacute, dar pista de biciclete este un proiect separat care ca sa fie receptionat si constructorul sa primeasca banii trebuie finalizat INTEGRAL, adica 100%. Ca daca comisia de receptie prelua lucrarea de modernizare de pe dig fara ca sa fie puse dalele, atunci asta ziceau altii, ca vezi, smecherii din palat cum dau din pix ca e gata lucrarea si defapt nu e…ehe….
    Adevarul e, ca nu exista dezvoltare fara deranj. Pace

  6. Vasi Răspunde

    Sa speram ca acest pod va impiedica re-aparitia taberelor haiducesti pe malul stang al Somesului, si vom putea in sfarsit sa ne plimbam linistiti pe malul raului, poate chiar sa si sedem pe banca. Sa fie cu succes!

    • @Vasi Răspunde

      Asta ar presupune inclusiv luarea de măsuri ferme și eficiente împotriva câinilor vagabonzi. Dar cum se spune speranța moare ultima.

  7. Satmarean 1 Răspunde

    Nu sunt constructor, dar specialistii lui peste chiar sunt tampiti? Fac brese in dig pe ambele parti ?Si in caz de inundatii vor activa planul lor de urgenta care pana se vor trezi apa va fi in centru si in cartierul M16 de 2m?!!!
    Nu se putea face accesul de pe dig? Sunt curios ce solutii vor avea unde vor fi acele gauri in dig cand va fi gata pasarela ? Vor ramane asa?/Doamne fereste!!!!!

    • Pistike Răspunde

      Vezi, dacă nu ești cunoscător n-ai de unde să știi!
      La inundațiile din 14 Mai 1970, problemele cele mai mari au fost în zona centrală și actualul perimetru Solidarității-14 Mai, zonele cele mai joase din oraș, pe când aici în zona centrului nou, apa a ajuns doar până la tablierul vechiului pod, adică la nivelul asfaltului Bulevardului Transilvania! S-a inundat mult mai în amonte, dar acolo încă rezistă digul! Așa că, dacă ar fi să vină un nou potop, zona nu este în pericol, în amonte sunt destule zone care să preia surplusul de apă!
      Iar ca să te liniștesc, înainte de a face cele două breșe în dig (asta din centrul nou și cea de la ștrand) au avut nevoie de acordul celor de la Administrația Națională Apele Române, cei mai buni specialiști în domeniu!

  8. 3.14 Răspunde

    Chiar nu pot sa inteleg nemultumirile unora cu toate ca vreau sa dau dovada de multa toleranta. Daca bagi cabluri de curent, tai in caramida sau in boltar, iti pui centrala, spargi peretele bun, o repari si e ca nou, asa e mersul lucrurilor, sunt pierderi calculate. Se putea face in ordine inversa dar e vorba de o zi de lucru si arata ca la inceput fratilor. Vorbim de cativa metri patrati de pavaj care se vor pune la loc si at de ce atatea comentarii aiurea? E un secret si cu banii europeni sa stiti. Nu Primaria dicteaza ordinea sau importanta lucrarilor, cand au venit banii trebuie sa te folosesti de ei, daca nu, ii pierzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.