Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO/VIDEO. Președinta Ungariei, prezentă la Carei. Românii protestează: ,,Aici e țara noastră”

Președinta Ungariei, Katalin Novák, este prezentă în municipiul Carei. E a fost invitată să participe la dezvelirea statuii lui Kölcsey Ferenc, monument ce a fost realizat cu susținerea guvernului Ungariei.

Evenimentul este programat să înceapă la ora 17.00, doar că în zonă și-au făcut apariția mai multe persoane ce protestează împotriva acestei vizite și a amplasării statuii. Înarmați cu steaguri tricolore, protestatarii au pregătit mai multe bannere pe care apar scrise mesaje precum ,,Transilvania, pământ românesc” sau ,,Aici e România, aici e țara noastră”.

Protestatarii, români din mai multe județe ale țării, nu vor ca la inaugurarea statuii să se intoneze imnul Ungariei și nu sunt de acord ca autorul imnului țării vecine să aibă o statuie în România. Oamenii ce vor să ajungă în fața primăriei sunt percheziționați.

La dezvelirea statuii lui Kölcsey, pe lângă președintele Ungariei, a fost invitat și vicepremierul UDMR, Kelemen Hunor. Monumentul amplasat în fața Primăriei Carei a fost realizat cu sprijinul guvernului Ungariei.

22 comentarii

  1. Djonika 😉😉😉 Răspunde

    …. mari nationalisti, se dau mari romani si 80% dintre ei si-au facut cetatenia maghiara (pentru ca au radacini maghiari pe meleagurile noastre) sa se descurce mai bine si mai usor in Vest si in lumea asta. Ce sa zic… frumos…

  2. Opa! Răspunde

    Romanurile nu prea stiu imnul national Romanesc, numai sa dea din clopote si din zurgalai :))) cam liniste in randul protestatarilor, da de gandit :)))

  3. Tibi Răspunde

    ce fete de rumani nealcosi, daci liberi pe ai caror chip se citeste intelighentia.

  4. 3.14 Răspunde

    Uiti-ti la ei baa, Transilvania e eterna cica! Sa nu ne miram ca suntem codasii Europei, astia din poza nu stiu cum de au curajul sa se uite in ochii propriilor copii, chiar nu realizeaza penibilul? Va mai mirati ca suntem aici dupa 35 de ani de la revolutie? A mai lipsit intrebarea “ce ati facut voi in ultimii 5 ani?” si “nu ne vindem tara!” Tara e vanduta deja, viitorul e amanetat. In loc sa iesiti sa protestati impotriva hotilor din Parlament, impotriva pensiilor speciale, v-ati gasit sa faceti, tocmai voi, pe patriotii. Vai si amar de tara noastra.

    • bigbrother Răspunde

      Ar merita o analiză scurtă cine este în spatele protestului, cine a finanțat și cine sunt participanții. Că mulți cred că nici ei nu știu ce caută acolo. Asta pe lângă faptul că e ceva oficial, aprobat de consiliu acum un an și dacă noi nu știm să ne comportăm civilizat la noi acasă atunci nu știu ce așteptări putem pretinde față de minoritățile noastre de peste graniță. Asta dacă ne comportăm ca niște brontozauri umani. E full de pensionari speciali acolo, știi și tu de care. S-au gândit probabil că în Săptămâna Mare ar pica bine ca să redemonstreze că au rămas la fel de boi ca până acum. Că nu cred că religioși ar fi careva pe acolo. Continuați să vă faceți țara de kkt! Bravos! Dar sunteți toleranți, nu? Apoi când va fi ceva eveniment la Ghiula pentru românii noștrii pomeniți că vă vor trece toate apele că oare ungurii se răzbună pentru asta? Stați liniștiți. Nici nu vă vor băga de seamă. Nu ați făcut nimic neobișnuit. Turmă.

      • Malus Răspunde

        Da ungurii știu ce caută acolo? Poate vrei să analizezi cine și pe ce bani au facut statuia si tot eventul… Carei e ultima localitate eliberată de sub hortysti… românii știu de ce sunt scolo… de ce nu au făcut statuia în Ungaria… așa își marchează ei teritoriul… dar o să vina vremea când vom rezolva toate statuile astea…

  5. Foxter Răspunde

    Da si maxim daca erau 80 de persoane erau multi…. nu vrem Novàk Katalin dar pe Klaus Werner Johannis care e German ala-i bun si nici nu stie Imnul romaniei, lool😂😂😂😂
    Tara e vanduta nu vedeti??? catre Austrieci Petromul ,apoi aurul catre Canadieni -Germani, apoi padurii iara pentru Austrieci…
    Timisoara deja e Italia parca ca asa de multi italieni merg acolo ,cu un primar german fara cetatenie romana, si inca romanul zice ca Ardealul pamant romanesc?? Pai romania ca tara nu mai este pamant romanesc ca e cumparat deja strainii nu vedeti??😂😂😂
    Oricum Ungaria o sa reprimeasca Ardealul!!!! La Malta sa decis asta inca din anii 80!!! Documentati dpa asta!!!iar noi romanii reprimim Moldova si Bucovina de Nord!!!numai chestiune de timp!!!!

    • OrbanTV news Răspunde

      Asta în visele voastre umede se va întâmpla!
      Poola o s-o primiți voi, prin reprezentantele voastre! V-o dăm în toate felurile!

  6. norick Răspunde

    A profeta szolna belolled Foxter

  7. Satmarean1 Răspunde

    @ foxter. Mars mă. Din cauza, ca ganditi asa si visati frumos la Hu voastra mare,de aceea aveti reactia asta din partea romanilor. Oriunde mergeti numai provocati.

  8. Foxter Răspunde

    Ba asta nu din deget am supt ,nu eu spun asta, sau maghiarii ,sau romanii , etc etc…
    Asta sa decis la Malta in anii 89!!!!! Documenteaza si tu dpa asta.!!!!!!!..( unu la mana)
    …. doi la mana ….,cand romanul viseaza dpa romania mare ala ce este?? Ca si noi dorim Moldova inapoi ,ca si noi dorim Bucovina de Nord inapoi ( de la Ucraina)si noi dorim inapoi Budjacul ( tot de la Ucraina partea care este sub Moldova)… Apoi cand Ungaria sau poporul maghiar gandesc asa atunci mars ca esti irredendist sau Hortist , dar cand romanul gandesc despre romania Mare atunci e patriot? Pai cum e asta? Nu crezi ca unpic e arogant ce spui tu?
    Nimeni nu este mai presus , romanul este egal cu maghiarul cu francezul cu italianul si asa maideparte ca sintem oameni si asta conteaza!!!!!!!…, si trebuie sa intelegem odata si asta cum pentru Ungaria Transilvania e pamant sfant asa este si pentru noi romanii Moldova pamant sfant!!!! si asa este normal !!!!
    Nu inteleg fustrarea asta cand si noi romanii gandem la fel cum Ungurii ca si noi am avut Trianonul nostru si plangem dpa teritorii care erau luat nedrept de la patria mama Romania…. apoi sa fim oameni si sa intelegem odata chestia asta intre romani si maghiar , ca nu ala e problma ca sintem diferiti ci ca sintem prea identici la gandire si pentru asta numai conversatia ajuta si intelegerea!!!!
    Plus ca hai sa fim serios ce sa intamplat la Carei era nimic… ca majoritatea oamenilor care era acolo erau maghiar si vrooau sa vada pe Katalin, erau acolo vreo 80 de romani si din alea vreo 30 avea molinou deci fix pix nu sa reprezentat nimic…. chiar nu inteleg fustrarea romanilor ca vai ungurii cand defapt romanul pleaca din tara lui in vestul europei la lucru… atuncia trebuia sa gandeasca patriot si sa nu pleaca in strainatate dar atunci hapt nu conteaza ca e romani si si ca pamant romanesc ata ,nu de la asta esti patrioti ca huiduiesti ca aici e romania ci sa nu mergi in strainatate si las singur patria!!!!!

    • OrbanTV news Răspunde

      Fix că ai supt-o, geci nyalo!

    • carcotas Răspunde

      @Foxter, mai ungure ai dreptate! dar inapoi nu se da nimic nici noua nici voua. Ca asa nu se mai termina niciodata. Toti au povesti cu teritoriile. Daca le pun in practica iese razboi in Europa. De aia s-a facut UE sa fie pace! Bine Ungaria e mai greu de convins dar va intreb : Daca primeste inapoi Ardealul de unde mai face rost de grofi? Ca fara grofi nu se poate. La fiecare 1000 de romani un grof!

  9. Protestatar din Valea Uzului Răspunde

    Abia astept sa fie Imnul de stat iarasi Trei culori cunosc pe lume! Asta vor toti romanii. Cine nu vrea este putinist satanist! Cine nu este cu noi este impotriva noastra!

  10. Rosemberg Răspunde

    S-a inteles mesajul : “Transilvania Pamant Romanesc”. Corect.
    Si ? Ceva progres dupa 89 pe acest pamant romanesc ? Ceva progres dupa 2007 UE ?
    In continuare asteptam să se întâmple ceva pe acest pamant sfant romanesc.
    Aaaa ca strainii ne pun bete in roata si nu putem avansa ?!?
    Iar șmenaru, in camasa roz, cu gleznele afara , fiindca s-a imbracat asa, merita 3 ani de inchisoare, bravo, ai stil.

    • Protestatar din Valea Uzului Răspunde

      Daca tovarasul Ceausescu traia, mai invatai si tu ceva istorie adevarata. Nu de asta international de prost gust si mincinos!

  11. gică Răspunde

    Au iesit țăranii pe corso! De unde dreku i-o cules!? Ăștea au impresia că cu o ie si un steag te faci patriot.
    Mi-e rușine că trăiesc in țara, cine a avut un pic de minte a emigrat, am rămas doar cu pleava!

  12. te caci pe tine romanul Răspunde

    haha romanul prost a venit unguroaica sa va fure tara, ca ai vostri au furat-o deja aia nu e problema, te caci pe tine ce prosti sunt pe aici, pe de alta parte ospitalitatea romana este faimoasa pretutindeni de aia nu va vor nici in schengen, va faceti de ras in toata lumea, prostimea romana nu are concurenta =))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.