Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

FOTOPLAN. Jumătate din Piaţa Libertăţii se închide în curând! Se schimbă regulile de circulaţie

Jumătate din Piaţa Libertăţii se închide în jurul datei de 15 mai, a anunţat primăria Satu Mare. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, s-a întâlnit joi, 27 aprilie, cu antreprenorii care își desfășoară activitatea în zona Pieței Libertății. Discuțiile au vizat modul în care decurge proiectul privind modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo din Centrul Vechi al orașului.

Lucrările care se realizează acum în Parcul Central avansează, iar firma care le execută estimează că în jurul datei de 15 mai, vor începe și pe tronsonul cuprins între Casa Albă și Hotelul Aurora. Această zonă va fi închisă traficului rutier începând cu această dată, dar NU va fi închisă și pentru pietoni, păstrându-se un coridor de trei metri pentru accesul pietonal. În zona dintre hotelul Aurora și Hotelul Dana II traficul rutier se va desfășura pe două benzi.

,,Strategia noastră privind centrul istoric al municipiului Satu Mare include extinderea spațiilor pietonale, prin care orașul să devină mai prietenos cu locuitorii săi și mai atractiv pentru turiști. Nu există proiecte mari care să nu deranjeze, orice proiect mare pe care îl faci generează un deranj, obiectiv sau subiectiv. Care apar atunci când ataci probleme vechi, nerezolvate. Dacă nu vrei să deranjezi pe nimeni nu vei face mare lucru. Important este să avem puterea să mergem mai departe pentru că majoritatea sătmărenilor își doresc schimbarea la față a orașului”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

Pentru a compensa reducerea locurilor de parcare, precum și blocarea de către deputatul Adrian Cozma a parcării subterane din Piața Libertății, Primăria a găsit soluții alternative. Proiectele privind construcția a două parcări supraterane pe străzile Mihail Kogălniceanu și Decebal sunt în licitație, iar din fonduri private sunt în curs de amenajare altele două pe str. Petőfi Sándor și Mihail Kogălniceanu, cu o capacitate de peste 200 de locuri.

Dialogul cu proprietarii de afaceri din zona Pieței Libertății va continua, Primăria așteptând în continuare propuneri privind bunul mers al proiectului.

SURSA: Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

32 comentarii

  1. Loop Răspunde

    O PROSTIE ORDINARĂ MARCA KECSKERENY!!!!

  2. satmarean Răspunde

    Crezi tu, inchide accesul pnl,psd,lucut.

  3. satmarean Răspunde

    ba voi nu a ti inteles cat de mare este ipcrizia, dusmania contra romanilor din partea primarului? vai de fundul vostru de apar inregistrarile de la beltiug. si oricum nu mai vrea sa candideze ca primar si se cearta cu bachiu pentru post mai mare, prostilor care a ti pus botul la vrajeala.

  4. Big Brother Răspunde

    IN SFARSIT SE FACE CENTRUL ISTORIC! FELICITARI PRIMARULUI SI ECHIPEI!

  5. Loop Răspunde

    Big Brother să îi sugi sula primarului și întregii echipe ordinare!!!!

    • siegmar sulzer Răspunde

      Si tu dute la fostul primar Coica sa iti opreze afara varza din capatana ca vorbesti varza!

  6. zelenak radu Răspunde

    În sfârșit o idee extraordinară mulțumim mult.

  7. Vasi Răspunde

    Nu uitati de pasajul de la turnul pompierilor care in timpul zilei devine parcare de masini in toata puterea cuvantului. Abia ai loc sa treci pe jos printre masini. Si acolo tot centru istoric e.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Cred ca iti dai seama ca in situatia dat si pentru ca profund gandind si prost accum vor fi buluc gramada si mai multe masini. Eu nu stiu numai de ce tot punem caruta in fata cailor. Avem aproape două mandate de primar si parcarile alea propuse nu sunt nicaieri. Cate mandate mai are nevoie? Ca promisiunea cu parcarile din vecinatea centrului vechi sunt de pe vremea cand inca era deputat!!!! Viteza melcului turbat in toate plus lipsa de viziune. Si Careiul ne da clasa in multe.

  8. Satmarean 1 Răspunde

    Pana acum multi se plangeau ca nu se face nimic in oras, acum ca se face, ba e mult deranj, ba nu e bine etc. Hotarati-va ce vreti de fapt? Nu va convine ca primarul e maghiar? Daca era PNL-ist sau Psd-ist era ok?Am inteles ca parcarile supraetajate de pe str Decebal si Kogalniceanu sunt in licitatie ,pana cand vor fi gata mai circulati si pe jos. Din pacate la noi avizarile si aprobarile dureaza, numai pt avizul de la apele romane pt pasarela au durat peste 6 luni!!!!!! In concluzie: felicitari celor care au facut ca lucrurile sa se miste si in acest oras.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Avizările și aprobările nu au avut timp destul să se obțină în 6 -7 ani??? Tu auzi ce spui? Bagi instituții și bănci în centru și blochezi accesul la ele? Cine a trântit procuratura pe Corso? Sau dacă ai treabă pe acolo și ești un srl-ist de undeva din județ pornești pe jos de acasă? Peste tot în vest da este centru pietonal. Dar pentru asta ți se oferăn posibilitatea să parchezi civilizat și îți vezi apoi de treabă. iar când ai terminat pleci acasă cu mijlocul de transport cu care dorești. Noi avem stația intermodală pe Fabrici care de doi an jumate stă nefolosită????? Câte mandate trebuie ca să pui piatra de temelie pentru o parcare etajată pe un teren deja pregătit, gata eliberat pe care ai promis tu ca și candidat când încă nici nu erai primar???? Aceeași lucru cu podul pietonal de peste Someș. O lălăim de 4-5 ani și dăm vina pe alții. Bine că avem bani pentru prostii.

    • satmarean Răspunde

      tu esti prost rau, omori circulatia centrului degeaba. cine plm o sa mearga pe acolo? prostituatele si cersatorii? pe coposu cine se plimba? nimeni, merg cei care au treaba si dupa ora 16 este goala.

  9. satmarean Răspunde

    in centru ce draq a facut? e gol gol, vin cativa sa faca poze la fantana cu puradeii si gata. voi nu vedeti ca suntem saraci. de zilele orasului se aduna toate ciorile din judet si noi astia normali care nu epatam prin vocabular si comportament suntem considerati prosti

    • sheps Răspunde

      Va fi o locație excelentă pentru turismul de nișă, cea de catastrofă. Ca după tsunamiul din 2004 sau accidentul de la Fukushima. Citez ghidul:” În centru puteți admira parcul reabilitat pe mulți-mulți bani europeni și fântâna cântătoare atât de dragă primarului iar pe margine de jur împrejur puteți admira cum se evaporă centrul istoric cechi. Ba o cărămidă, ba o țiglă în cap.”

  10. H&R Răspunde

    sa vezi tu aici accidente.

    • altu fără bmw Răspunde

      Eu zic să ne luăm niște popcorn și ne distrăm pe la careva terasă. Că la ce harababură va ieși va fi jale mare. Teoretic ar trebui să stea ceide la rutieră până se obișnuiesc o săptămână-două șoferii dar asta ar presupune ca unii să și muncească și nu să stea doar la pândă.

    • H&R Răspunde

      Te-ai trezit din accident hr fals?

  11. Sile Răspunde

    Si cu scoala copiilor cum ramane..cei care circula cu autobusul? Unde asteapta autobusul?Mai ganditi-va..ca sufocati circulatia de tot!

  12. Unul Răspunde

    Speram să fie și mai mult acces pietonal, dar e bine si așa. Nu au ce cauta mașinile în centrul orașului. Unii nu mai sunt in stare să meargă 10 metri pe jos. Putori obeze care mai și comentează de câte ori se mișcă ceva în oraș.

    • bigbrother Răspunde

      Faptul că ție îți place să aplauzi e fix problema ta. Dar dacă cineva nu este întru totul de acord cu ce zici tu sau altul aia se cheamă democrație. Deocamdată problema va fi când vor veni mașinile de pe Ștefan cel Mare și în loc de înainte va trebui să vireze la stânga. Vei vedea că va fi show. Asemenea lucruri nu așa se fac dar deja am impresia că la cineva îi e frică de vocea oamenilor și discută numai așa instituționalizat și de la distanță. Și dacă cineva are o întrebare legată de măsurile astea care vor fi temporar-definitive ăla este împotriva dezvoltării. Așa de ușor e să arunci o afirmație în spațiul public de nu numai! Ții minte pe Coica când a văzut că e prea mare pălăria pentru el a dat-o pe caseta că ungurii sunt de vină? Cu ce e mai altfel actualul dacă face același lucru? Și stimabile, nimeni nu e putoare obeză. Dar cine a băgat sau a lăsat instituții și bănci acolo ăla să facă bine și să rezolve problema afluxului de oameni și și mai important problema de patrimoniu a unor societăți. Sau de exemplu te-ai gândit ca băncile de acolo cum vor rezolva transportul monetarului de acolo care se face cu mașini speciale dacă nu ai acces???? Că aia nu merge că iau banii în mână în casete și le duc 100 m până la mașina parcată unde este voie??? Sau ne jucăm de-a primărie și să vedem când le sare țandăra la oameni. Comunicare fix zero. Vezi și la Sătmărel, oamenii de acolo de un an sunt cu accesul blocat. Nu zic să fi avut acces direct pe variantă că nu e normal să mergi cu tractoare cu noroi acolo dar se putea face un drum de acces special pentru ei. La cât bănet s-a consumat acolo marii proiectanți nu s-au gândit la asta? Ăia care au făcut proiectul din birou și se minunau când s-au lovit constructurii de stâlpii electrici ai Transelectrica care există acolo din anii 70 ????

      • -.- Răspunde

        Bai pamfletarule a.k.a big brother. Da asa faci zici ca e prima banca in zona pietonala pe lumea asta. Or sa teleporteze bani. Pielea pulii-n unghiera esti si tu si logica ta de balta.

        • bigbrother Răspunde

          Transportul monetar este strict interzis să se facă așa. Asta prin lege. Ești cumva Cozma 2,0 care și el dă cu părerea despre orice dar habar nu are de nimic? Că văd că tare te măcina persoana mea așa la unu noaptea?😱😭 Pielea p@lii ești tu, dar una mare și belită.

          • -.-

            Interzis sa se transporte cum ? Prostule, ca nu ti-am zis nici o metoda decat una ironica. In alte orase unde exista banci pe pietonale oare cum transporta banii ? Ca oare daca ti-ai folosi capu si pentru altceva decat dop ce ar fi ?

          • bigbrother

            Tu ăsta noname constat că orice ți-ar zice omul tu susții pe a ta sus și tare. Apoi frate așa să fie! Nu mă pun eu cu mintea prostului de tine. Chiar aș propune să te alegem deputat în Parlament. Că așa deștept ești că probabil o parte din intelijență nici nu-l folosești zilnic și îl ții la rece în sertarul de la noptieră. Mare e grădin Domenului și gardul este scund și găurit! Cred că în viața ta nu ai citit o lege sau un normativ dar dai cu părerea că deh ai timp și acasă oricum nimeni nu te ascultă. Îți recomand să te așezi în fața oglinzii. Acolo ești liber să vorbești prostii. Dar singur!

  13. Satmarean 1 Răspunde

    Nu va plangeti de grija bancilor. Cand au ales locatiile au stiut ca va fi modernizat centru, iar agentii economici dupa ce se va da in folosinta o sa aiba numai de castigat. Apropo: in Oradea, Brasov, Sibiu cum se descurca cu aprovizionarea toti cei care au locatiile unde e numai pietonal???? Sa ia lectii de la ei.

    • realitatea Răspunde

      Nu cobesc dar va fi balamuc. Că tu refuzi să anticipezi asta e treaba ta. E bine că se face dar toate au o ordine, o logică. Prima dată trebuiau clădirile puse la punct iar reabilitarea parcului doar după, nu era printre prioritățile urgente. Am pus căruța în fața cailor iar dacă printr-o minune careva se va apuca să renoveze imobilul său se va lovi de probleme serioase. Parcurile se fac după ce realizezi restul construcțiilor. Și pe timpul lui Ceaușescu când s-au făcut cartierele care a fost ordinea? Blocurile de locuințe, școlile, dispensare medicale, piețe de alimente, poștă și numai la urmă spații verzi asta ca să nu calci în picioare ce s-a plantat proaspăt. E așa de simplu.

  14. Zelenski Răspunde

    SLAVĂ RUSIA!!!!

  15. Adi Răspunde

    Idea geniala ar fii sa se inchida sectiunea de comenturila portalul asta, ca e un loc unde se aduna tot retardatii frustrati sovini si limbricosi platit de Haur si Cozma sa imprastie prostia.

    • Adi Răspunde

      Eu sunt purtatorul adevarului absolut si primarul in tot ce face are perfecta dreptate. Cand nu are dreptate se aplica punctul 1. Slava Kereskenyi.

  16. Satmarean1 Răspunde

    👍

  17. Satmarean1 Răspunde

    @Unul. Accesul pietonal va fi aproape tot sensul giratotiu,exceptie iesire de pe str Decebal si intrare str Cuza Voda. De ce este putin?

    • realitatea Răspunde

      Nu te ambala. Doar nu crezi că @Unul umblă de jos? El doar dădea din gură că de aia e plătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.