Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

ISU Satu Mare, mesaj important pentru sătmăreni, înainte de Paște

ISU Satu Mare le transmite sătmărenilor sărbători fericite cu mențiunea că trebuie să respecte anumite măsuri de siguranță pentru ca Paștele să se desfășoare fără incidente.

Redăm integral mesajul ISU Satu Mare:

Măsuri dispuse cu prilejul Sărbătorilor Pascale
Sâmbătă seara vom sărbători Învierea Domnului, iar pompierii sătmăreni își doresc ca toți credincioșii să petreacă Sărbătorile pascale în siguranță.
În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente nedorite Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare acționează pentru aplicarea unor măsuri menite să asigure un grad ridicat de protecție la nivelul comunităților, în locurile unde se preconizează participarea la slujba de Înviere a unui număr mare de credincioși.
Pompierii salvatori vor monitoriza permanent dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.
Pentru prevenirea evenimentelor care pot umbri aceste sărbători, adresăm următoarele rugăminți cetățenilor:
să nu blocheze cu autoturismele căile de acces
să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor textle sau ușor combustibile, și să le lase nesupravegheate.
să acorde o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.
LA SOSIREA ACASĂ DUPĂ SLUJBA DE ÎNVIERE, SE RECOMANDĂ:
Amplasarea lumânărilor aprinse în suporturi stabile si stingerea acestora în momentul în care se merge la culcare.
 Răspunsul la urgențele medicale va fi îndeplinit prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești.
Având speranța că aceste sărbători nu vor fi umbrite de producerea unor evenimente nedorite, le transmitem tuturor cetățenilor multă sănătate, pace sufletească, alături de cei dragi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.