Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Sătmărean căzut în plasa ucrainenilor contrabandiști. El, condamndat, capii rețelei au scăpat

Un bărbat din județul Satu Mare a transportat 8400 de pachete de țigări la cererea unui ucrainian, în timp ce era direcționat telefonic de o altă persoană. Acum, acesta este condamnat la închisoare cu suspendare și la plata sumei de 145.874 de lei statului.

Potrivit informațiilor PortalSM, în urmă cu doi ani, polițiștii au oprit în Negrești Oaș un autoturism despre care existau informații că transportă ţigarete provenite din contrabandă.

În urma verificărilor, în interiorul mașini, în portbagaj și pe bancheta din spate se aflau mai multe colete ce păreau a fi țigarete de contrabandă, iar deasupra acestora erau împrăștiate mai multe cartuşe cu ţigarete de provenienţă ucraineană

A fost găsit un total de 8.400 de pachete de țigări de proveniență ucraineană, cauzând statului un prejudiciu de 145.874 de lei.

Fiind audiat, bărbatul a explicat că țigările au fost transportate la cererea unui cetățean ucrainean pe care l-a cunoscut cu ocazia scoaterii la vânzare a unui autoturism. Acesta a mai spus că ucrainianul l-a contact în urma cu 3 zile și i-a spus să i-a mașina lăsată la benzinărie pentru a transporta 10 colete cu un conținut necunoscut contra sumei de 2000 lei, fără să își facă griji pentru că o persoană va ține legătura cu el printr-un telefon.

În data de 08.10.2021, acest a luat mașina și a fost ghidat mai departe prin telefon. A mers și a luat coletele, după care la întoarcere a fost oprit de către organele de poliție.

Acum, după doi ani, bărbatul și-a primit pedeapsa. Acesta este condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană înafara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României, precum și la plata sumei de 145.874 lei reprezentând obligații civile.

4 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Cum se spune la asta? Cea cu slava parcă?

  2. Țighi Răspunde

    Dar de tuciurii din piețe care te îmbie cu “țighi” nu ziceți nimic, ei pentru cine prestează? Nici poliția n-are treabă cu ei, în mod sigur e o inbarligatura dubioasă.

  3. Tolo Răspunde

    Hai că e bună asta… a transportat ceva fără să știe ce era 🤣🤣🤣
    Al dreaq transporter 😅

  4. Silvia Răspunde

    Mai spuneti ‘SLAVA UCRAINA” si multumiti guvernului care ne-a facut o tinta prioritara pentru armele nucleare!In loc sa stam pe fundul nostru..Iohannis ne-a aranjat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.