Ultima actualizare: azi, 10:20

Locale

Un grup de migranți a încercat să treacă ilegal frontiera. Opriți de polițiști în județul Satu Mare

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu autoritățile maghiare, au reținut un grup format din 11 persoane din Bangladesh şi Pakistan, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos, cu scopul de a ajung în vestul Europei.

În noaptea de 5 spre 6 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale.

În jurul orei 02.30, polițiștii au observat, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, un grup de persoane care se îndrepta, pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Imediat, poliţiştii de frontieră români au anunţat autorităţile din statul vecin, reuşindu-se reţinerea persoanelor.

Grupul, din care făceau parte 11 cetăţeni străini, era format din 10 persoane din Bangladesh și un pakistanez și au vârste cuprinse între 26 și 46 de ani. Cu toții au intrat legal în țara noastră, având premise de muncă, dar intenționau să ajungă în vestul Europei. Deoarece nu aveau documente legale în acest sens, au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria și să își continue călătoria spre alte țări europene.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalul cercetărilor persoanele fiind conduse la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.