Ultima actualizare: azi, 18:12

Locale

Vânătoare de vitezomani în Satu Mare. Zeci de șoferi au rămas fără permis

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 31 martie-3 aprilie, activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, aplicând peste 450 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier în județ, au aplicat peste 450 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 120.000 de lei.

Vânătoare de vitezomani

La data de 31 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare-Serviciul Rutier, au organizat și desfășurat o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, care reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave.

Polițiștii rutieri au utilizat atât aparatura radar montată pe autospeciale, precum și cinemometrele laser aflate în dotare, identificând mai mulți conducători auto care nu au respectat prevederile Codului Rutier, fiind depistați cu viteze între 101-133 de km/h.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii rutieri au luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în 53 de cazuri.

Șoferi beți sau fără permis pe șoselele din județ

La data de 31 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Poliției Negrești-Oaș, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnale de oprire unui conducător auto, în localitatea Certeze. Persoana identificată la volan, un bărbat de 34 de ani, domiciliat în Vama, a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași zi, în jurul orei 12.30, pe o stradă din municipiu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au efectuat semnale de oprire unui conducător auto, care avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Pe numele persoanei în cauză, respectiv un bărbat de 37 de ani, din localitatea Negrești-Oaș, a fost întocmit un dosar penal în care cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

La data de 1 aprilie, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Comunal 32, între localitățile Doba și Supuru de Jos, au efectuat semnale de oprire unui tânăr de 19 ani, din Bogdand, care se afla la volanul unui autoturism.

Verificările efectuate de către polițiștii au relevat faptul că autoturismul oprit ar avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare false, acestea figurând în bazele de date ca fiind atribuite unui alt autoturism.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.


Sursa: IPJ Satu Mare

4 comentarii

  1. Pistike Răspunde

    Doamne ajută!
    Felicitări!

  2. altu fără bmw Răspunde

    Ca pedeapsă complementară pentru cei care sunt prinși la volan mangă de mangă aș recomanda legiuitorului să prevadă ca pe lângă suspendarea permisului pe minimum 90 de zile fără posibilitatea de reducere a timpului să fie obligați pe aceea perioadă considerată de probă să participe obligatoriu-voluntar la misiunile SMURD când se taie bucăți mașina și se scoate de acolo alt șofer beat care nu a avut atâta noroc ca și ei. Că mă gândesc că dacă văd bucăți de oameni împrăștiate printre fiare poate-poate se mai potolesc un pic. Că văd că altfel nu pricep unii nici în ruptul capului. Se cred nemuritori.😱😵😢

  3. ciprian Răspunde

    Pun si eu o intrebare pentru un prieten: In ciuda faptului ca regulat sunt ridicate zeci de permise, n-ar trebui sa scada traficul in oras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.