Ultima actualizare: azi, 11:46
Locale

VIDEO CAMERA ASCUNSĂ. “Căpşuni de Satu Mare” aduşi din Turcia, vânduţi pe marginea drumului!

Aveţi mare grijă dacă doriţi să cumpăraţi căpşuni proaspeţi, autohtoni. Pe marginea drumurilor au început să apară persoane care vând căpşuni din maşini. Acestea prezintă căpşunii drept producţie locală din judeţul Satu Mare însă fructele sunt din aduse din Turcia.

O astfel de vânzătoare se află în apropierea localităţii Livada, într-un loc în care în fiecare an se vând căpşunii de Halmeu-Turulung. Când este întrebată de unde sunt căpşunii, ea se uită mirată şi spune “de la noi”, iar când ceri mai multe detalii îţi spune că dintr-o seră din apropiere.

Această persoană mai vinde şi pepeni verzi, despre care recunoaşte că sunt aduşi din Turcia.

Producătorii de căpşuni din zona Halmeu-Turulung susţin că aceşti căpşuni nu sunt autohtoni, sunt aduşi din Turcia. Producţia de căpşuni încă nu a început încă în judeţ.

34 comentarii

  1. Northwestern Răspunde

    Nu trebuie sa faci foarte mare investigatie ca sa descoperi ca lazile sunt identice cu cele din supermarketuri.

    • Bouvagon Răspunde

      Mânca din poiata. Paie, fan si abrac. Ca-i mai sanatos…Da de ce va inghesuiti la supermarketuri daca puteti paște liniștiți pe minunatele plaiuri Bio? Si puteți bea apă din izvor. Pură si cristalină. .. te mai dai si mare westiciti. Parca ai fi un HotDog furios. no bine, poate esti un norvegian ratat. Apropo, la norvegieni, imbatatu in weekend este sport national. De la femeia de serviciu, la rege.

  2. Vasile Răspunde

    Ce fac polițiștii de la rutieră care trec în fiecare zi pe lângă ei.Poate au gustat și ei și chimicalele respective, bineînțeles gratis.

    • jolta Răspunde

      PRIMESC CATE 2-3 LAZI DE CAPSUNI , 2-3 LEBENITE SI FAC NA NU VAD NIMICA……
      TARA TARABELOR CANCERIGENE…!!!!!!!!!!!!

      • @joita Răspunde

        Crezi ca producatorii autohtoni au capsuni bio?! Never. Am vazut la Botiz cum injectau in sistemul de irigatie fel de fel de chimicale din butoaie mari de cate 1000 l….. bio mananci daca ai tu in gradina si stii cu ce tratezi

        • bigbrother Răspunde

          Dar nici cu sulf nu trateaza, sulf care ataca sistemul nervos. Alea ce ai vazut sunt cele care forteaza fructul sa coaca, sunt un fel de hormon. Mai dagraba ar trebui sa punem problema ca deja de ani de zile nu mai vezi prin piete vechile soiuri consacrate romanesti doar astea aduse din vest care produc mult dar nu au nici un gust!

    • !? Răspunde

      Da nu i-au prins cu radaru. Da, ai dreptate, poate daca ii puneau sa sufle in fiola le confiscau capsunii…Iarta-i doamne! ca nu stiu ce vorbesc..

  3. Milițianul Răspunde

    Producători mari îs țiganii din Stâna. Anii precedenți au avut și banane trecute pe certificatul de producător, ce te mai miri că au căpșuni și pepene verde.

  4. . Răspunde

    Baieti !
    Orice, dar pina la Stina .
    Acolo… aveti interzis !

  5. Patriot Răspunde

    Și voi credeți ca mai este vreo deosebire dintre căpșunii “autohtoni” și cei din Turcia sau de aiurea? In Ro nu cred ca se mai cultiva ceva autohton de mult! Tot aceleași pesticide,îngrășăminte chimice și hibrizi sunt peste tot.Doar patriotismul pare ca rămâne exacerbat și firește autohton!

    • !? Răspunde

      Foarte bine. Bun comentariu . Asa este “Patriotii” astia nu o sa recunoascs niciodata.

  6. Ioana Răspunde

    Nu este corect pentru producatorii locali! Cind ies ei cu produsele nu-si primesc pretul corect dupa munca enorma depusa. E ok sa zicem ca sunt la suprmarket, dar sa vinzi la drum, la intersectii de oameni care nu au depus nicio munca pentru produs nu e corect!!

  7. H&R Răspunde

    De o lună! Bună dimineața!

  8. Beny Kira Răspunde

    Decât sa fure, mai bine muncesc

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Ce muncesc? Că vinzi de aseta și umfli prețul artificial asta se scheamă muncă la tine? Și tu ești unul de ăla care vinde la piața de vechituri și se crede muncitor?

  9. Marius Groza Răspunde

    Băieții din Stana sunt foarte seriosi

  10. Săca Răspunde

    Întrebați-l pe Măscărici, vă lămurește el…

    • bigbrother Răspunde

      Când a fost ales primar a făcut scandal că nu mai lasă vânzătorii ambulanți de pepeni la colț de stradă. După ce a făcut puțină gargară văd că a fost lămurit că au reapărut. Cel puțin la colț la casieria Digi de pe Păuleștiului au reapărut deja pepenele neaoș românești din Turcia. Nu știu cine cumpărăr de la ei dar mă gândesc dacă nu s-ar vinde nici ei nu ar sta acolo. Deja în continuare suntem amatori de senzații tari și de fructe vopsite, cu pesticide care pe deasupra sunt și foarte scumpe! Să nu vă plângeți că nu v-am zis.

  11. eu Răspunde

    pana este mascarici la primarie nu mai votez

  12. Satmarean 1 Răspunde

    Din pacate numai in Ro poti lua 10 lazi de capsuni din supermarket si mergi la drumul mare si le revinzi fara sa te intrebe nimeni nimic. Eu in locul producatorilor din zona i-as alunga cu parul. Sunt multe domenii in care unii se chinuie sa faca profit dupa ce isi achita toate darile la stat si unii fenteaza non stop fara sa plateasca nimic sau aproape nimic si nimeni nu-i controleaza: vezi frizerii, coafuri, DJ la evenimente , manelisti si tot ce reprezinta interpreti muzica la evenimente etc

    • Capsunaru Răspunde

      Multe tone de capsuni adevarate pe la Halmeu. La ora asta halmeienii nu mai fac fata Auzi ce zice asta? Producatri locali. Da ma loaza!!;. Capsunile adevarate se coc la sfarsitul lui iunie.

    • Capsunaru Răspunde

      Da pe tine nu te controleaza nimeni?.. De cap.

  13. comentator Răspunde

    La întrebarea expresă din materialul video (se poate viziona pe f.book) a potențialului cumprărător cum că nu ar fi din Turcia răspunsul așa-zisului producător a fost că NU! Asta se cheamă înșelătorie. Nu cumpărați de la ei că alea din Turcia nici în relații de salut nu sunt cu normele noastre fotosanitare. Așa cum nu cumpăr din supermarket pe astea de acum nici de la ei nu cumpăr. Sezonul lor este peste cam două lună. Punct. Puneți-vă pofta-i cui și cel mai important la copiii ți la gravide nu dați deloc din astea. Știu de ce spun. pe lângă stropiriile făcute sunt tratatet cu sulf ca să reziste pe drum. Știm cu toții cum arată după o zi căpșunile noastre sătmărene. Se fac gem de unii singuri. Gândiți-vă că astea au făcut mii de km și stau pe raft cu zile. Și tot tari sunt. Apropro, să nu le băgați în apă că se decolorează.

    • Capsunaru Răspunde

      Da te obliga cineva sa le cumperi? Asa de apocaliptic esti ca zici ca vine sfarsitu Lumii. Cum poti sa fi asa de prost?…scuze

    • Capsunaru Răspunde

      Gravideleeeee!!!. ne mor copiii!!!…trage-ti un glont in cap ca faci umbra pamantului.

  14. Chupacabra Răspunde

    Dacă mergi din Satu Mare pana în Baia Mare sau pana în Sighet vezi cel puțin 10 – 15 întreprinzători de căpșuni și pepene verde. Un simplu control pe lanțul vânzător- producător ar edifica situația. Eu îmi imaginam că sunt produși în seră. Mai sunt ” producători ” care vând la margine de drum în zona Ciuperceni. Când te uiți înspre grădinile lor, vezi doar ciulini, dar ei au n legume de vânzare la drum. Ce nu înțeleg cei care cumpără de la acest tip de comercianți, nu dac decât să țină tara aceasta pe loc. La fel și organele de control prin impotenta manufestata fata de acești vânzători. Și se mai plânge guvernul de încasări la buget…

  15. YYYYY Răspunde

    De o lună se pare că s-au copt, dar praful și noxele care se depun sunt elemente nutritive, bine că se închid restaurante pt. mai puțin.

  16. Prosti da Multi Răspunde

    Ok. nu este bine. Bine este ca avem ce manca. De exemplu rosii “traditionale”, autohtone oltenesti la 63( sasezecisitrei) de lei kilogramu.

  17. Prosti da Multi Răspunde

    Mintenaș or costa cat un Logan.

  18. Prosti da Multi Răspunde

    Saracu Draknea. Ce program futurist a avut TOMATA!!! HRANA ROMANULUI!…no bine, nu bate mămăliga…

  19. Prosti da Multi Răspunde

    Stati ca Oaea salvazeaza România!…Da acuma este ocupat. Ca se lupta cu Cornoranii..

  20. !? Răspunde

    Da cine cumpara capsunii aia ca va isterizati in halul asta? Ca eu nicimacar nu sun tentat. Capsuni in iunie-iulie, lebeniță in septembrie, struguri in octombrie noiembrie. Asa a fost cand eram eu copil. Era o sarbatoare exact atunci cand trebuia. Nu in fiecare zi. Cea mai urata cand aparea lebenița. Ca se termina minunata vacanța de vara. Si incepea din nou școala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.