Ultima actualizare: ieri, 21:34

Naţionale

A murit eleva ce s-a înecat cu un jeleu la școală. Nimeni nu a știut să îi acorde primul-ajutor

Adolescenta din Cluj-Napoca, care s-a înecat cu un jeleu la școală, a murit marți, după aproape o săptămână de stat în spital. Eleva era internată la Terapie Intensivă în comă profundă și era susținută în viață doar de aparate. Polițiștii vor deschide dosar penal pentru a se afla cine se face vinovat pentru tragedie, anunță Gherla Info.

Copila de 14 ani din comuna Geaca, județul Cluj, se afla internată la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca încă de miercurea trecută. A fost dusă cu elicopterul SMURD, după ce s-a înecat cu un jeleu la școală. Fata a stat jumătate de oră fără oxigen, până au ajuns medicii de la Gherla, pentru că profesorii și colegii nu au știut cum să facă manevrele de resuscitare care ar fi putut să o salveze.

Eleva mânca un jeleu când s-a înecat, a rămas fără aer, și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit pe bancă.

“Practic, jeleul s-a lipit de trahee. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare!” spunea, imediat după incident, medicul Corina Dumitru.

Cazul a stârnit revoltă în spațiul public, iar Ministrul Educației a transmis că vor fi introduse în școli cursuri de prim ajutor. Întrucât moartea tinerei a survenit ca urmare a unui traumatism, cazul va fi preluat de Poliție, anunță jurnaliștii de la Gherla Info.

4 comentarii

  1. Adevarul Răspunde

    Scoala te invata teoreme si ecuatii pe care nu o sa le folosesti NICIODATA dar sa salvezi vieti si sa fii util societatii nu. Welcome to Romania, unde stim cate basini a tras Caragiale dar nu stim sa ne comportam.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      E din cauză că acele cabinete de la școli au fost cam toatt desființate. Ar fi un lucru bun ca acel personal didactic să cunoască niște treburi de primă intervenție dar e cu două tăișuri. Că dacă face ceva dar greșit? Între timp umplem capul inutil copiilor cu teorii și exerciții pe care niciodată în viața lor nu le vor folosi și când termină școala se uită ca vițelul la poartă pentru că nu știe ce și cum. Nu știe lucruri elementare. Iar în momentul de față reforma anunțată din învățământ va polariza și mai mult ce se petrece acolo pentru că prin acele examene de admitere la liceu (50%) asta la școlile de elită vor limita/interzice accesul unor copiii la acele instituții în favoarea celor care vin de la școli elitiste sau își permit asta financiar și pot merge la consultații. Nu asta ar trebui să fie scopul pentru că uite unde ne-a dus!

  2. Gheorghe Răspunde

    Ce ziceam eu mai săptămâna trecută?Păi uite ca se adeverește faptul că angajații din scoli așa-zise cadre didactice sunt repetenți pe linie nu numai la materii rămânând legate în metodele învechite dar sunt repetenți și la intervenția când este nevoie sa faci minimul pentru a salva o viață.Mai dascălii lui peste prăjit mai educatorii lui chiulău prostu mergeți și învățați și despre aceste metode la îndemână oricui atunci când este nevoie.Școala românească este un teritoriu de balamuc începând cu aceasta ministreasa care vrea sa pună pe pereții școlilor icoane,sfinți și popi plătiți care sa facă bani prostind copiii și zicandu-le ,,crede și nu cerceta”…..mi-e lehamite de asa caractere.Să stai o jumate de ora cu mâinile în sân și probabil filmând ceva wow și sa nu fii capabil sa faci nimic?!!!….bă ești prost?….pe bune?….cică sunt intelectuali,dascăli,profesori,educatori….merde!!!

    • carcotas Răspunde

      ….macar unul potea da search pe Google sau un telefon la urgenta unde sa i se spuna ce are de facut… Incredibil cat de ignoranti putem fi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.