Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Curs gratuit de prim ajutor ținut de Ambulanță la Universitatea ”Vasile Goldiș” Satu Mare

Curs gratuit de prim ajutor ținut de Ambulanță. S-a întâmplat la Universitatea ”Vasile Goldiș” din Satu Mare, unde profesorii și studenții au învățat cum să acorde primul ajutor unei persoane aflate în pericol. Cursul a fost ținut de asistentul șef al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Satu Mare, Ramona Nemet.

Cu ajutorul unui manechin special, profesorii și studenții din anul 3 au exersat manevre de resuscitare ce ar putea salva viața victimelor. Fiecare gest a fost urmărit cu atenție de profesori și studenți. În cadrul cursului, reprezentantul Ambulanței a explicat pas cu pas ce trebuie făcut în cazul în care o persoană are nevoie de ajutor.

Diana Pastor, Luminița Demian și Camelia Caragescu sunt profesorii care s-au implicat pentru ca acest curs să poată avea loc.

Profesorii și studenții, prin intermediul PortalSM, au ținut să-i mulțumească Ramonei Nemet, asistent șef al Ambulanței Satu Mare, pentru lecția extrem de importantă pe care a predat-o la Universitatea ”Vasile Goldiș”.

5 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Vai de capul nostru. Nu au gasit pe altcineva sa tina cursuri? Nu are aptitudini morale si profesionale asistenta.

  2. Activist cultural Răspunde

    Nivelul la care abordăm problemele este cel care ne arata personalitatea si caracterul, constat ca nivelul comentatorului de sus, este foarte JOS. Numai un caracter cu vibratie joasa poate lasa un comentariu rautacios unei persoane care a facut un lucru benefic pentru socientate. Trist de asa comentatori, trist ca sunt printre noi si ne trag in JOS, pe toti cei care citim, si apreciem omul pentru ceea ce a facut si face. Bravo Ramona !!!! Nu te lasa demoralizata de astfel de persoane. (doar un dusman ar putea scrie rau de tine)

    • bigbrother Răspunde

      Mie îmi place poza nr. 5, aia cu resuscitarea cu mâinile în buzunar. Așa de sexy este. Mă gândesc asta și era intenția că se știa pozată. Numai să nu avem nevoie de așa ceva.

    • satmarean Răspunde

      Suge-o Ramona

  3. gicanu Răspunde

    Felicitari pentru initiativa! Este un exemplu de urmat la toate institutile scolare , prescolare si de invatamant superior. Invatarea unor gesturi care salveaza o viata este esentiala. iar cei care STIU acest lucru, cei care STIU si cum sa transmita informatia persoanelor nonmedicale nu sunt decat de laudat. Gesturi care pot salva vietile apropiatilor, copiilor sau rudelor noastre. Sa nu uitam situatii in care copii au inceput sa faca manevre de resuscitare bunicului pana a ajuns ambulanta si acum acesta traieste- manevre invatate de la asemenea cursuri. Sa nu uitam de fata inecata cu un jeleu …in care cei din jur nu au facut nimic …pentru ca nu au stiut! Pacat ca cei care comenteaza sunt bolnavi de rautacisme si se cred zmei falsi – daca doar atat au inteles -as vrea sa fiu inconjurat de cei care au invatat din aceste cursuri..si nu de ei. Cine salveaza o viata salveaza intreaga lume – e o sintagma recunoscuta de popoare intregi – din pacate mult mai evoluati etic si pragmatic decat noi. HVB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.