Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Asistentă a Spitalului Judeţean Satu Mare, premiată la Oradea. Aprecieri pentru munca depusă

O asistentă a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost premiată astăzi la Oradea, primind o distincţie de la ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Este vorba despre  Mariana Marian, asistentă șefă a secției de Chirurgie pediatrică din cadrul Spitalului Județean Satu Mare.

Potrivit ebihoreanul, pentru a 11-a oară, Primăria Oradea a găzduit premierea celor mai buni asistenți medicali din Bihor, Satu Mare și Sălaj, la ceremonie participând un fost ministru al Sănătății și cel actual, precum și, special venit din Israel, dr. Gabor Mozes, fiul dr. Carol Mozes, autorul „Bibliei” asistenților medicali și fondatorul școlii pentru asistenți orădene.

Ediția 2023 a Premiilor dr. Carol Mozes, moderată de Camelia Pășcui de la Fundația pentru Sănătate, a răsplătit patru asistente medicale: Mariana Marian (asistentă șefă a secției de Chirurgie pediatrică din cadrul Spitalului Județean Satu Mare), Eniko Santa (asistenta șefă a secției de Interne a Spitalului Municipal Dr. Mircea Pop din Marghita), Daniela Fora (de la Spitalul Orășenesc din Aleșd) și Emilia Csirak (asistenta șefă a secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean Oradea).

Pentru fiecare din asistentele recompensate, câte un coleg a rostit un Laudatio ce a justificat opțiunea premierii, subliniindu-le meritele, priceperea și devotamentul atât față de bolnavi, cât și pentru unitățile sanitare în care lucrează.

“Doamna Mariana Marian este absolventă a Facultății de Asistenți medicali și al Masterului de Management sanitar și Medicină socială, asistentă medicală cu vechime de 40 de ani în profesie dintre care zece ani desfășurați pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Asistentă șefă a secției Chirurgie și Ortopedie Traumatică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare din anul 2016 până în prezent, maistru instructor la Școala Postliceală ”Vasile Goldiș”, a demonstrat pe tot parcursul său profesionalism și devotament în munca de îngrijire a pacienților, calități organizatorice de excepție, interes susținut în dezvoltarea profesiei și însușirea de noi deprinderi.
Responsabilă, determinată, empatică și cu o perspectivă pozitivă asupra vieții, doamna Mariana Marian constituie un model de urmat, un lider care inspiră echipa, un coleg de nădejde și nu în ultimul rând, un om care știe cum să îmblânzească durerea la căpătâiul celui suferind sau cum să aducă soarele în ochii triști ai unui copil”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Satu Mare.
” width=”18″ height=”18″ />
” width=”18″ height=”18″ />
Toate reacţiile:

13

FOTO: Szilagyi Lorand / BIHOREANUL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.