Ultima actualizare: ieri, 22:22

Locale

FOTO. Avansează lucrările la pasarela pietonală. Imagini de pe șantier

Avansează lucrările la pasarela pietonală peste râul Someș. Noi imagini de pe șantier au fost postate, joi, de primarul Kereskenyi Gabor.

,,Lucrările de construcție a pasarelei pietonale și velo peste râul Someș avansează rapid. Pe malul drept au fost forați toți piloții, operațiune care se va încheia vineri și pe malul stâng”, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Pasarela pietonală peste Someș va lega Centrul Nou al orașului Satu Mare de mall-ul Shopping City Satu Mare și va avea o lungime totală de 214 metri și lungimea suprastructurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130 metri și două deschideri de 25 metri peste albia majoră – spre celor două maluri.

Suprafața pasarelei va fi de 1224 mp, a rampelor de acces de 742 mp, iar suprafața totală va fi de 1966 mp. Pasarela pietonală și velo va avea capetele amplasate pe cele două maluri la nivelul digurilor, pe care sunt amenajate aleile de promenadă și la care se vor conecta traseele pietonale și pistele de cicliști prevăzute a fi realizate pe cele două maluri.

 

5 comentarii

  1. bigbrother Răspunde

    Mă gândesc la primar se va instala direct lift de la biroul său până la pod și dacă se poate va avea bandă specială. Este o investiție megaimportantă. Măcar așa toată primăria va ajunge mai ușor la shopping. O întrebare. Condica de dimineață unde se va semna, la mall?

    • Pișta Răspunde

      Ce, crezi că așa nu se duc? Doar că durează mai mult, cu traficul rutier actual!
      Te provoc să mergi Vineri, după ora 11:30, să încerci să rezolvi orice problemă, la primărie!

      • bigbrother Răspunde

        De ce crezi de ce am zis asta? Sunt pe “teren”, așa se spune. Oricum în orice zi după ora prânzului este loterie. Asta dacă nu reușești să-i suni și să stabilești de comun acord. Dar și asta se poate modifica că poate interveni o “ședință” sau copilul e bolnav. Atunci și ei descoperă că sunt oameni. Pentru că în rest …. sunt Demiurgi.

  2. S Răspunde

    Oare de ce se construieste pasarela linga podul Golescu nu intre cele doua poduri, in dreptul scarilor si pasarelei ce trec peste B-dul Transilvania ?

  3. Alex Răspunde

    Asta mai trebuia . Nu conteaza ca neau bagat si ne mai baga atatea sensuri giraroare ca pe cand ajungi intrun capat de oras te invarti ca titirezul. Nimeni nu vede ca pasarela ceea existenta ce trece peste drum acolo langa primarie mai are un pic si cade peste masiniile care trec zilnic pe sub . Nu…. ne trebe peste somes sa mergem la mall vezi doamne…. Nu trebuia rezolvate odata problemele deja existente ca daca mergi prin oras gaaasesti…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.