Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Învață să te relaxezi: 5 metode excelente de a scăpa de stresul de peste zi

O mulţime de lucruri pot deveni uşor un factor de stres. Un mic conflict la locul de muncă, grijile legate de aspecte financiare sau poate chiar anumite dorinţe neîndeplinite, toate se pot transforma în gânduri care nu îţi dau pace. Este normal să te confrunţi cu stres în viaţa de zi cu zi, însă este la fel de important să nu îl laşi să îţi acapareze mintea şi să îţi afecteze starea de spirit.

Din fericire, există o mulţime de metode prin care poţi să scapi de stres şi să îţi îndrepţi atenţia către prezent, către lucrurile care îţi aduc fericire sau către soluţii pentru problemele existente.

Atunci când pui grijă faţă de propria persoană pe primul loc, vei vedea că rezultatele pozitive nu întârzie să apară.

Iată 5 metode eficiente pentru a învăţa să te relaxezi cu adevărat şi pentru a scăpa de stresul de peste zi:

Jocurile

Jocurile nu sunt numai pentru cei mici, deşi este o super idee să te bucuri de ele alături de ei ori de câte ori ai ocazia. Există o mulţime de jocuri de care te poţi bucura la orice vârstă. Cum foloseşti jocurile pentru relaxare? Ei bine, acestea te pot ajuta să îndepărtezi gândurile care te stresează şi să îţi îndrepţi atenţia către o activitate distractivă şi interesantă. Există o mulţime de jocuri pe care le poţi alege, de la diverse feluri de LEGO, precum LEGO Titanic< şi până la jocuri de societate sau puzzle-uri.

Seara de jocuri poate fi un prilej de distracţie şi voie bună pe cont propriu, alături de copii, de familie sau de prieteni.

SPA la tine acasă

Dacă îţi doreşti să te relaxezi cu o zi de SPA, afla că nu trebuie neapărat să mergi într-o locaţie dedicată pentru a face asta. Îţi poţi organiza câteva momente de relaxare că la SPA la tine acasă. Există o mulţime de tratamente corporale pe care le poţi realiza acasă, cu ajutorul produselor de îngrijire. Te poţi bucura de măşti faciale, de un masaj pe care să ţi-l realizezi chiar tu în zona fetei, a mâinilor sau a picioarelor ori de o baie de aburi cu uleiuri esenţiale.

Alege câteva activităţi din zona SPA pe care le poţi face acasă şi dedică-ţi câteva ore pentru acestea. Vei observa cum stresul de peste zi se diminuează, iar somnul devine mai odihnitor.

Meditaţia

Meditaţia este o modalitate excelentă de a scăpa de griji, de stres, dar şi de a te reconecta cu tine. În teorie, meditaţia este simplu de practicat, însă în realitate vei observa că ai nevoie de exerciţiu pentru a te desprinde cu adevărat de toate gândurile care nu îţi dau pace.

Pentru a medita mai uşor, te poţi folosi de aplicaţiile dedicate, care includ sesiuni ghidate, sfaturi utile, dar şi muzică care să îţi inducă o stare de relaxare şi linişte. Avantajul acestei practici este că se poate desfăşura aproape oriunde şi oricând. În plus, tu decizi cât timp dedici meditaţiei. Poţi medita pentru 10 minute, pentru jumătate de oră sau pentru o oră, în funcţie de timpul de care dispui şi de starea ta de spirit.

Sportul

Cu ajutorul sportului poţi lăsa în urma stresul şi grijile care te apasă. Similar cu meditaţia, sportul te ajută să te conectezi cu propriul corp şi să te concentrezi pe momentul prezent. Poţi face sport acasă, la sală sau în aer liber, însă este important să alegi un tip de mişcare care ţi se potriveşte.

Dacă nu ai mai făcut mişcare până acum, cere sfatul medicului de familie pentru a afla dacă poţi face sport în siguranţă şi începe cu paşi mici. Nu trebuie să îţi forţezi corpul şi nici să exagerezi. Paşii mici sunt cei mai potriviţi pentru a progresa şi a integra sportul în rutină ta.

Scrisul

Scrisul este pentru o mulţi o formă de terapie. Din nou, această activitate te poate ajuta să laşi în urma gândurile negative şi repetitive, dar şi să îţi exersezi creativitatea. Poţi să îţi faci un jurnal, în care să scrii despre ceea ce faci de-a lungul zilei sau despre ceea ce îţi doreşti ori ceea ce simţi. De asemenea, există şi varianta de a scrie poezii sau eseuri, pe teme diverse. Atunci când te apuci de scris, lasă-ţi creativitatea să zburde şi mintea să exploreze.

Tu alegi dacă vrei să scrii într-o agendă, într-un caiet sau pe calculator. Dacă petreci mult timp în faţa ecranelor zilnic, atunci este o idee bună să optezi pentru scrisul de mână, în acest fel vei lua şi o pauză de la ecrane.

Să scapi de stres, fie şi pentru câteva momente, poate face o mare diferenţă în viaţa ta. Încetul cu încetul vei descoperi că există soluţii pentru grijile tale, dar şi cât de important este să trăieşti cu mintea şi sufletul în prezent, nu în trecut sau în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.