Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Investiție în sănătate. Noi dotări pentru Spitalul Județean Satu Mare

Cabinetul de planificare familială din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare urmează să fie dotat cu echipamente și materiale informative de planificare familială, cu ajutorul fondurilor europene.

,,Dorim să îmbunătățim astfel accesibilitatea serviciilor de planificare familială și să reducem rata nașterilor nedorite și a avorturilor în rândul populației. În prezent, gradul de dotare a acestui cabinet nu permite medicilor asigurarea unor servicii complete și în concordanță cu realitățile acestei specialități”, spune conducerea Consiliului Județean Satu Mare.

Printre echipamentele și materialele informative care vor fi achiziționate se numără: un ecograf portabil cu sondă abdominală, un microscop cu lame pentru fungi, analizor “point of care” – infecții cu transmitere sexuală, echipamente IT, masă ginecologică, pat de consultație, un fond literatură de specialitate, planșe și mulaje demonstrative.

Proiectul denumit “Dotarea cabinetului de planificare familiala la Spitalului Județean de Urgență Satu Mare” va fi implementat de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare.

Bugetul total al proiectului este de 333.162 de lei, și urmează să fie depus spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Consilierii județeni au aprobat în data de 15 mai 2023, în cadrul unei ședințe extraordinare, convocată de îndată, proiectul, cheltuielile legate de proiect și parteneriatul aferent proiectului, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.