Ultima actualizare: azi, 13:59

Locale

Magyar Lóránd: sprijin pentru fermele afectate de secetă

Anul 2022 s-a caracterizat în mare parte prin secetă și pagubele produse de aceasta în agricultură, fermierii așteptând de multă vreme ajutor din partea guvernului. Recent, a fost luată decizia de a accepta cererile pentru despăgubire ale agricultorilor ale căror culturi au fost afectate de secetă.

Despăgubirile vor fi plătite fermierilor ale căror culturi de porumb, floarea-soarelui, soia și mazăre au fost afectate de secetă între 30 și 100%, conform rapoartelor de evaluare a pagubelor”, a declarat Magyar Lóránd, deputat și președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Un fermier poate primi 1.000 de lei pe hectar dacă pagube au atins cuantumul de 100 la sută. Această sumă se reduce proporțional în cazul în care paguba este mai mică.

Pentru a fi eligibili, fermierii trebuie să aibă un raport de evaluare a pagubelor întocmit până cel târziu la 30 noiembrie 2022, iar plantațiile trebuie să fie înregistrate la APIA..

Fermierii au fost avertizați din timp să raporteze pagubele provocate de secetă, deoarece despăgubirile depind de acest lucru. Avem încredere ca un număr cât mai mare de fermieri au urmat sfaturile noastre și vor beneficia acum despăgubiri”, adaugă Magyar Lóránd.

4 comentarii

  1. Helga Kisz Răspunde

    Ordonanta trebuia votata in sedinta de vinerea trecuta dar nu a fost inclusa . Asa ca ….. gargara

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      … și seceta a fost anul trecut iar însămânțările pe anul ăsta deja sunt făcute. Ce ajutor mai e și asta?

  2. Vasile Răspunde

    Cred ca s-a referit la seceta (setea) lui si a lui gaborel.

  3. Pistalau Răspunde

    Iar asta care spune cum va fi vremea, ce dracu realizari a facut pana acuma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.