PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ministrul Bode, la Sâmbra Oilor: Eveniment emblematic pentru Satu Mare. Să nu ne uităm tradițiile!

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost prezent, duminică, la festivalul Sâmbra Oilor. Ministrul a spus că evenimentul este unul emblematic pentru Satu Mare și a ținut să sublinieze că tradițiile nu trebuie să se piardă.

,,Eu vin din apropiere, de la Zalău. Sâmbra Oilor este un eveniment emblematic pentru Satu Mare, pentru această parte frumoasă a țării noastre. Tradițiile autentice, obiceiurile, portul nostru popular, graiul nostru, toate acestea fac parte din identitatea noastră națională”, a declarat Lucian Bode pe scena de la Sâmbra Oilor.

Ministrul Lucian Bode: Să nu ne uităm tradițiile!

,,Să nu ne uităm tradițiile”, a spus ministrul Bode, subliniind faptul că în momentele de criză oamenii tind să creadă că tradițiile se pierd.

,,În aceste momente complicate pentru România și pentru întreaga lume, când am traversat o perioadă dificilă, cu o criză pandemică, cu o criză de securitate cu acest război absurd la granițele României. Cu aceste crize suprapuse și cu tumultul cotidian avem, poate, câteodată, impresia că ne uităm tradițiile, că pierdem tradițiile, că ne gândim la nevoile zilei de astăzi. Nu este voie să ne uităm tradițiile, este nevoie să păstrăm tradițiile, pentru că ele sunt puntea între generații”, a mai spus ministrul.


CITEȘTE ȘI: