Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

FOTO/VIDEO. Oierilor le place Sâmbra, dar au și nemulțumiri: ,,Se strică treburile…”

O nouă ediție a celei mai mari sărbători câmpenești din județul Satu Mare, Sâmbra Oilor, a debutat astăzi, duminică, 7 mai, pe dealul de la Huta Certeze și Moișeni. Tradiția este importantă, iar oamenii încearcă să o păstreze cu sfințenie, dar, cu toate acestea, există și nemulțumiri, în special în rândul oierilor. Ei spun că le place sărbătoarea, dar per total există și multe minusuri: ,,Se strică treburile”, spun oierii.

Deschiderea oficială a Sâmbrei Oilor a avut loc la ora 12.00. La eveniment au fost prezenți cei mai importanți politicieni din județul Satu Mare, dar și reprezentanți ai Guvernului, iar aici îl amintim pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. După alocuțiuni, a venit momentul oierilor să fie în prim plan.

Într-un cadru bine amenajat, s-a trecut la mulsul oilor, ca mai apoi să aibă loc cel mai important act din întregul ceremonial al Sâmbrei: măsuratul laptelui.

Oierii spun că le place sărbătoarea, că se păstrează tradițiile, însă există și nemulțumiri: ,,Se strică treburile. Nu trece brânza, lâna, nu trece nimic”, spun aceștia.

Reporterii PortalSM au stat de vorbă cu unul dintre oierii prezenți la eveniment:

Măsuratul laptelui:


CITEȘTE ȘI:

5 comentarii

  1. Putin Răspunde

    Se strică pt. ca așa e ordinul de la UE adică UNIUNEA ESCROCILOR!!!!

  2. Lucian Bode Răspunde

    Sunt un plagiator ordinar!

    • Lucian Bode Răspunde

      Sunt doctor în furt!

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        … și cu summa cum laudae! Pe deasupra scăpat! Probabil de aia că nu îl cheamă Ponta sau altfel că atunci cine știe ce pățea. Nu-și dă oare nici acum seama că nu e deloc credibil? Asta e “România educată” sau “România lucrului bine făcut”? Că dacă da atunci mai bine ne facem bagajele.😵😱🤮

  3. pop ioan Răspunde

    Dar au fost si oi la Sambra? Am crezut ca numai politicieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.