Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Plăcintărie infectă în Satu Mare. A fost închisă şi amendată cu 10.000 de lei

Plăcintărie infectă în Satu Mare. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a desfășurat o acțiune de control, ca urmare a unei reclamații primite de la un consumator, la o plăcintarie aparținând PFA Dumitrașcu Rita, din Satu Mare, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare la prestarea serviciilor de alimentație publică.

În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sanctionat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei si s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciului la unitatea verificată, până la remedierea deficiențelor.

Dintre cele mai importante abateri, menționăm:

  • lipsa racordării la rețeaua de apă potabilă și canalizare și a instalatiei proprii de apă potabilă, precum și de colectare – evacuare în condiții igienice a apei uzate

  • folosirea unei tejghele exfoliate, cu suprafață melaminată ruptă

  • condiții igienice precare, cu pardoseala acoperită cu linoleum rupt, neigienizat

  • lipsa spațiului destinat lucrurilor personale, acestea aflându-se în același spațiu cu cel de gătire, existând posibilitatea contaminării preparatelor

  • folosirea unor ustensile de bucătărie neigienizate

  • utilizarea unui cântar neverificabil din punct de vedere metrologic.

 

 

16 comentarii

  1. vadimT Răspunde

    De unde a avut autorizatie de functionare? Cand a fost verificat ultima data, si de cine? Zici ca are 200 de ani mobilierul ala. Trebuia sa fie 100 000 lei amenda, Cat valoreaza sanatatea noastra?
    Unde e locul? Sa nu mai cumparam in veci de acolo.

  2. SJ Răspunde

    Asa ceva nu trebuie sa existe ! Inteleg nevoia de a castiga un ban…dar nu oricum !

  3. Antal Adrian Răspunde

    Cum a dat DSP autorizație? Hopa!

    • un cunoscător Răspunde

      De ce credezi că are? Sunt mai mult de o grămadă de activități care conform legislației pot funcționa cu declarație pe proprie răspundere. Nici nu-ți vine a crede ce a născocit legiuitorul ce se poate face așa și e perfect legal! Apoi dacă e reclamat vine controlul și ți se ridică părul pe spate ce găsește.

  4. Feri Poker Răspunde

    Placintaria die la intrare in 17-fara grup sanitar si fara conditii igienico-sanitare !La fel si placintaria de pe b-dul Lucian Blaga,din Soarelui,fara grup sanitar ,fara nicio igiena.O singura femeie framanta aluatul,ea face placintele si le coace si tot ea incaseaza banii murdari(la propriu).Fara niciun fel de conditii igienico sanitare !!Fix ca in India !

  5. Xpert86 Răspunde

    DSP si DSVSA sunt ambele unități responsabile pentru ca se functioneaza de mult timp in acest mod!!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬Au dat o amenda simbolica si activitatea va funcționa in continuare!!!!🤔🤔🤔🤮🤮🤮🤬🤬🤬

  6. Tercica Răspunde

    Cred că frământa aluatul cu mopul! De aceia erau așa “gustoase”! Te lingeai pe buze, cât erau de “bune”.

  7. Nae Răspunde

    Dar placintariile de la P-ta Somes ce utilitati au? Daca a-ti vedea cum sunt “nespalati” cartofii si verdeturile, vi s-ar cam taia pofta.

  8. pe bune… Răspunde

    Bă dacă tejgheaua aia arata asa pe bune, frate aia care cumpara de acolo isi merita soarta! Eu nu cred ca exista cineva care sa vada asa ceva si sa insiste sa cumpere!Si apoi, șpelunca asta functioneaza de ani de zile, cine dracu a autorizat-o,fara apa,fara canal, cum, “pe cât”?Si cu asta inchei… jegul ala nu s-a adunat de saptamana trecuta, astia nu au fost ( sau au “fost”) controlati niciodata!
    Epilog, chestia cu cetateanul care a reclamat e poveste… se dau numele unității(deobicei nu se da niciodata in cazuri similare), poze, comunicat… controlul este la pont, ori gagica a nu a mai dat cui trebuie, ori unde trebuie ori a incurcat pe cine nu trebuie!

  9. i luv romanistan Răspunde

    las’ca bun e pentru romanul prost manka si kkt

  10. Gheorghe Răspunde

    He,he,he mie îmi spunea un prieten ca la o firma din orașul ăsta se vând plăcinte….din portbagaj.Pe bune mai omule,nu cred!!Pai uite așa din portbagajul mașinii de lângă roata de rezerva și alte căcaturi ce le are omu prin mașină.. și vinde mai,vinde?….da,zice el vinde de numa numa,cu 5 lei plăcintă de portbagaj și mănâncă populimea de-i curg balele după plăcuțele de la roata de rezerva….Și ce credeți voi ca la alte fabrici de pâine cu este?Șoriceii și șobolanii nu ar trăi și ei,nu moare nimeni din atât,ca sensibili ați mai devenit.Ati uitat cum băgați la maț rațele congelare de culoare vinetie și pline de sânge care se vindeau pe sub mana la alimentara de la luceafărul și de aiurea pe vremea lui ceasca impușcatu si a coanei leana CO2?….
    Auzi mai la ei pe lângă ca sunt putori și nu-și fac plăcinte mai au și pretenții….No cotă mă la ei,în loc sa zică mersi ca le dam plăcinte mai fac și nazuri…..hai la placinteeeee,langoșe,gogoși care doreste,care pofteste,placinte de la…portbagaj…..țighi,țighi chel,nem chel țighi???

    • Corect Răspunde

      De exemplu pe mine nu ma poate obliga nimeni sa cumpar o placinta unde vad cu ochii mei ca-i jeg, deci daca toti ar face la fel n-ar mai vinde deloc. De parca dincolo spre vest n-ar fi din astea.

      • Gheorghe Răspunde

        Mai corect,corect grăiești.Sa vezi ce infuleca românii,asiaticii și civilizații francezi saorma chebab și câte dracovenii servite de musli apucate cu degetele goale cu care bate la casa cu aceeași mana goala,,se scărpinat la gaoaza și la falsul circumcis fără sa-i pese de boborul hapsăn și mâncător pe strada si pe unde apucă.Ce dacă ei pot noi nu putem….ia gogoașa neamuleeeee,ia cu brânză,ia cu caș,pentru cei de la oraș….chel țhighi?….nem chel țighi?

  11. Vasy Răspunde

    Ce repede s-au sesizat organele la un amarat de PFA! Dar cand a fost la Mespoptamia la mall, shaorma cu viermi. a mers controlul dupa o saptamana ca sa constate ca nu se confirma cele reclamate.
    Foarte interesant!

    • @Vasy Răspunde

      A fost depusa reclamatie? Autoritatile trebuie sa se autosesizeze de pe site-uri sau facebook ca sa afle ce se intampla prin oras?

  12. Gheorghe Răspunde

    Pe autorități le doare la 2 km de probabil.Ei acum se ocupa cu împărțiți vaucerelor de vacanță,sunt ocupați cu căutarea și programarea vacantelor pe care le vor petrece la mama naibii,aiurea și apoi se vor întoarce în septembrie la munca taman potrivit pentru sărbătorile de iarnă.Ce,nu ca place?….hai mai ca voi nu aveți valoare,munciti pe brânci pentru ei asa ca mucles și dai la muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.