Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Poziţia UDMR Satu Mare după profanarea mormântului eroului necunoscut

UDMR condamnă profanarea mormântului eroului necunoscut din municipiul Satu Mare şi arată că autocolantul în limba maghiară ar fi fost amplasat pentru a provoca un conflict interetnic.
“UDMR Satu Mare condamnă profanarea mormântului eroului necunoscut aflat în zona podului de cale ferată din municipiul Satu Mare. Cu atât mai mult, profanarea mormântului a fost făcută cu scopul de a provoca un conflict etnic. Autocolantul în limba maghiară lipit pe placa mormântului este plin de greșeli de exprimare. Asemenea gesturi sunt nocive pentru întreaga comunitate sătmăreana, indiferent de etnie. Chiar dacă nu așteptăm ca asemenea provocări sa se mai repete, suntem convinși sa sătmărenii îi vor respinge pe cei care vor să provoace discordie și conflicte în comunitatea noastră”, precizează UDMR.
Amintim că o inscripţie maghiară a fost lipită peste placa amplasată pe mormântul “Eroului necunoscut” de lângă digul din Satu Mare. Spiritele s-au încins după ce imaginea a fost postată pe Facebook de către subprefectul Romeo Pop, care a şi anunţat că a sesizat autorităţile competente în acest caz.
“Am primit această fotografie acum 15 minute de la un grup de sătmăreni care mă întrebau când a fost schimbată placa cu ” Erou necunoscut ” cu aceasta de acum de pe mormântul de pe digul Someșului de lângă calea ferată , al eroului necunoscut!
Nu am putut să le dau un răspuns, astfel încât intreb și eu (public) la rândul meu: cine și cu al cui acord a făcut acest lucru?
Cine pe cine sfidează in acest caz?”, a scris subprefectul PNL.
La scurt timp, autocolantul cu textul în maghiară a fost dezlipit, astfel că a rămas placa în limba română.
Spiritele s-au agitat şi cei implicaţi în politică au şi început să îşi aducă acuzaţii. Unii spun că autocolantul ar fi pus de maghiari deoarece ar dori ca Satu Mare să redevină teritoriu maghiar, alţii spun că această acţiune ar fi opera unor români care au interese electorale şi doresc să creeze un conflict interetnic pentru mobilizarea electoratului românesc.
Un lucru este însă aproape cert, şi anume că probabil nu se va afla niciodată adevărul, având în vedere că în zonă nu sunt camere video şi probabilitatea ca autorii să fie descoperiţi sunt extrem de mici.

5 comentarii

  1. Coica Răspunde

    Mai bine ati tunde iarba din jurul ormantului.
    Retardati cu acte in regula.

  2. Putin Răspunde

    DE LA PODUL DE FIER ÎNCOLO E DEZASTRU E O ADEVARATA JUNGLĂ HORAS ÎN MISCARE…

  3. vadimT Răspunde

    daca tot aveti piatra aia, puteti pune pe partea cealalalta. Nu cred ca s-a supara soldatul. Poate a fost un criminal, violator, si voi il ocrotiti ca pe un erou.

    • bigbrother Răspunde

      Am înțeles că ar fi un soldat german. Dar la distanța asta după 80 de ani nu cred că mai contează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.