Ultima actualizare: azi, 20:26

Locale

Profesorii nu cedează. Amenință cu proteste, că ies masiv în stradă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „ALMA MATER“, în numele salariaților din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, au respins ieri, 21 mai 2023, oferta a Guvernului României.

Profesorii amenință cu proteste și spun că sunt pregătiți să iasă masiv în stradă. Redăm, mai jos, mesajul transmis de sindicate:

,,NU avem nevoie de ajutoare sociale! NU suntem asistați social! AVEM nevoie de salarii decente! NU am decis să facem grevă peste noapte! NU facem jocuri politice!

ESTE greva oamenilor școlii, este greva celor peste 200.000 de angajați din învățământ, care s-au săturat de nepăsarea guvernanţilor. Este greva celor care spun răspicat: AȘA NU SE MAI POATE!

ACUM, mai mult ca oricând, este important să dăm dovadă de unitate. Le mulţumim pentru susţinere şi înţelegere părinţilor şi elevilor!

Atenție, însă, la manipulările și dezinformările de pe rețelele sociale și cele care apar în spaţiul public pe anumite site-uri! Facem apel atât la jurnalişti, cât şi la membrii de sindicat să verifice informațiile la nivelul organizațiilor sindicatele teritoriale sau la federaţiile reprezentative din învăţământ!

De aproape doi ani tragem semnale de alarmă, organizăm acțiuni de protest. Din anul 2021 și până în prezent, când s-a luat decizia declanșării grevei, am avut următoarele acțiuni de protest:

• 6 decembrie 2021 – am depus la Registratura Guvernului 163.000 de petiții ale angajaților din învățământ prin care aceștia au solicitat majorarea în regim de urgență a salariilor;
• 20 – 22 decembrie 2021 – am pichetat sediul Guvernului României;
• 13 ianuarie 2022 – am pichetat sediul Guvernului României;
• 19 ianuarie 2022 – am organizat o grevă de avertisment de două ore;
• 25 mai 2022 – am organizat un miting de protest în Piața Victoriei;
• 1 februarie 2023 – am pichetat sediul Guvernului României;
• 21 februarie 2023 – am anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că vom declanșa greva generală;
• 29 martie 2023 – am pichetat sediul Guvernului României;
• 25 – 26 aprilie 2023 – am pichetat sediul Guvernului României;
• 10 mai 2023 – am organizat un marș de protest la care au participat peste 15.000 de angajați din învățământ;
• 17 mai 2023 – am organizat o grevă de avertisment de două ore.

Atenţionăm Guvernul României că, dacă în perioada imediat următoare nu se implică serios în soluționarea problemelor care fac obiectul grevei generale din învățământ şi nu vine cu propuneri care să fie acceptate de membrii de sindicat, salariaţii din educaţie sunt hotărâți ca, în paralel cu greva generală, să iasă masiv în stradă”.


7 comentarii

 1. OmSucit Răspunde

  Pe lângă salariile “decente” mai avei nevoie și de codoașe și bani pentru articole școlare de uz proprii, ce solicitați de la elevi, părinți. A și concediu mare și să mergem acasă la mai puțin de 8h/zi.
  Predați totul tehnic, dar aveți și pretenții…

 2. kati Răspunde

  Pretenții absurde nemeritate!
  Oare cum ar fi să răspundeți pentru viețile distruse și mîncate, pe urmă să cereți bani să vă hrăniți cu santajul vostru de nesimțiți !

 3. kati Răspunde

  Sper să nu fiți plătiți !
  Părinții mei au făcut scoală cu popa din sat și au stiut să scrie să citească în doua limbi mai mult nu au avut nevoie în viața lor de altcineva să le scrie o cerere!
  Voi cum simțiți că ați predat?
  Perfect ?
  vi se cuvine???

 4. Unu Răspunde

  Protestați ,dar la copii ,părinți nu va gândiți?toata țara asta vrea mărire de salarii!hai sa ne oprim toți din munca!pe lângă ca dați meditații, pe lângă ca părinții plătesc tot la școala, meniu, after, ore, e chiar nesimțire!

 5. xpert86 Răspunde

  Cum pot profesorii sa ceara salarii cat are un functionar public care lucreaza 40 ore pe saptamana cand ei lucreaza 18-20 de ore si vacanta 3 luni jumatate in fiecare an?!🤔🤔🤔🤫🤫🤫

 6. Tercica Răspunde

  Toți nemernicii neaveniți comentează! Analfabeților retardați, mergeți la vot pentru 1L de ulei și 1 kg. de făină.

 7. kati Răspunde

  Funcționari publici ?
  Alți incompetenți , fără examene, fără vechime cum???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.