Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Sindicate: „În momentul de față vorbim de amânarea examenelor. Rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă”

Am intrat în a doua săptămână de grevă generală în școli, iar criza din Educație nu pare să se rezolve prea curând, informează Digi24. Președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a spus luni, într-o intervenție la Digi24, că examenele ar putea fi amânate. „În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a spus acesta.

„A fost o pandemie și spre deosebire de alte state care au anulat toate examenele, în România examenele au fost susținute. În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a spus Marius Nistor, la Digi24.

Sindicatele susțin că propunerile Guvernului sunt insuficiente. Sindicatele din Educație sunt așteptate luni la Ministerul Muncii, unde Legea Salarizării intră în discuție. Negocierile ar trebuie să rezolve problema salariilor profesorilor.


Sursa: Digi24

8 comentarii

  1. vadimT Răspunde

    Nu va inteleg! Pe cei de la privati ii intelegeti? Porniti valul de inflatie, si noi de la privat sa muncim pt salariile voastre. Rusine, pt cele 4 ore lucrate pe zi! Vacanta 3 luni/ an! Dar la meditatii tineit greva? Si Johannis a fost profesor, si saracu are numai 3 apartamente din meditatii

  2. Putin Răspunde

    DOAMNE AJUTĂ SĂ SE AMÂNE TOATE EXAMENELE PENTRU VARA VIITOARE!!!

  3. Calin Răspunde

    Unde a fost tagma profesorala cand plagiatele politicienilor au invadat țara? Unde au fost profesorii cand Guvernul a alocat doar 3% din PIB pentru educație? In tot ceea ce tine de moralitate in învățământ sindicatele/profesorii au tăcut mâlc lăsând învățământul sa se afunde in promiscuitate intelectuala.
    Profesorii lasa impresia ca-i interesează doar banii, partea financiară, in schimb tot ceea ce tine de educația românească in ansamblu pare sa-i lase rece.

  4. Aspi Rina Răspunde

    Pușcărie pentru liderii sindicali,pentru infracțiunea de ȘANTAJ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.