Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Trei tineri din Bangladesh, prinși cu vize expirate la Satu Mare

Poliţiştii de imigrări din Satu Mare, în urma acţiunilor întreprinse, au depistat, ieri, trei cetăţeni din Bangladesh care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional şi emise decizii de returnare, iar la ieşirea din ţară va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni.

La data de 17 mai a.c., poliţiştii de imigrări din Satu Mare au desfăşurat activităţi specifice de control, pe raza de competenţă, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor în ţara noastră.

Astfel, poliţiştii au depistat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani, din Bangladesh, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceştia au intrat legal în România, în baza unei vize de lungă şedere, în scop de angajare, însă nu au întreprins demersurile necesare pentru prelungirea dreptului de şedere.

Ca urmare a celor constatate poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în termen de 15 zile, fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, în conformitate cu prevederile actului normativ menţionat, pentru o perioadă de 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.