Ultima actualizare: ieri, 22:22

Locale

Cozma: Podul peste Someș costă exagerat de mult. Nu susțin scurgerile inutile de bani

Deputatul Adrian Cozma a criticat costurile uriașe cu proiectul podului peste Someș din zona ștrandului. El a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că actuala administrație face o risipă de bani publici. ,,Mi se pare exagerată suma de 40 de milioane de euro”, a spus Cozma.

,,Podul peste Someș de la varianta de ocolire a costat în jur de 11 milioane de euro. Da, și costul materialelor de construcții era mai mic, evident, dar 40 de milioane de euro pentru noul pod peste Someș este exagerat. (…) Susțin investițiile bune, dar în niciun caz nu susțin frauda și nu susțin scurgerile inutile de bani. Mie mi se pare exagerat ca de la 16 milioane de euro să se ajungă la 40 de milioane de euro”, a declarat deputatul Adrian Cozma.

El a spus că în timp ce în unele cartiere din oraș nu există apă și canalizare sau asfalt, ,,noi ne permitem să aruncăm pe fereastră niște bani”.

,,Avem cartiere unde nu există apă curentă, unde nu există canalizare, unde nu există asfalt și nu există nici piatră și trăiesc mii de sătmăreni în astfel de condiții. Iar noi ne permitem să aruncăm pe fereastră niște bani. Repet, mi se pare foarte mult, exagerată suma de 40 de milioane de euro. Cineva trebuie să ne explice această sumă uriașă. Noi vrem pod, foarte bine, să se construiască, dar cu costuri corecte, cu costuri justificate și nu umflate”, a conchis Cozma.

 

35 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Din start soluția tehnică agreată este prea scumpă și nici nu se justifică. Podul putea fi mai ieftin cel puțin cu 25% și ca să nu mai spun că va fi problemă cu mentenanța, întreținerea curentă. Pur și simplu ne depășește. Pentru costuri ar trebui comparat cu podul peste Someș de la varianta de ocolire. Dacă acolo este perfect nu știu de ce s-a umflat treaba aici. Că traficul tranzitat e comparabil.

  2. satmarean Răspunde

    De la primarul cash & carry

    • altu fără bmw Răspunde

      Ar vrea el. Treaba e că aici nu e treaba primarului, nici să vâre nasul prin dosarul de achiziție nu i se prea dă voie. Aici învârteala se face exclusiv la București.

      • Ion Răspunde

        Vezi Adisor știind că atârnătorii tai îți citesc comentariile și ti le transmit, să nu îți i-ei in 2024 ce m-ai mare m…uie din viața ta,ai grijă cum îți faci calculele la nivel local că șerpi bătrâni te vor f..te un gură exact când nu te aștepți!!!☝️☝️☝️

  3. Beny Kira Răspunde

    Dacă cumpărau beton de la mine, era cu 30% mai ieftin. Făceam și eu un milion de euro

  4. Smile Răspunde

    Pe maimuțoiul ăsta nu costurie de la pod sunt problema, că sunt și alte proiecte prin țară finanțate de guvern care toacă banii, unele fără noimă, pe el îl roade faptul că podul se face în mandatul lui Gabor, care face parte din UDMR, și măscăriciul de Cosma ar vrea să își aloce și el meritele la acest pod, să își tragă o poză, să se laude, dar el nu și-a adus nici o contribuție la această lucrare, nici măcar un merit. Așa că ce face acest individ, face conferință de presă și anunță că costurile sunt mult prea mari, fix la momentul când ministerul Dezvoltării îi la PNL, și probabil va încerca să taie și finanțarea, pentru nu a mai avea Gabor cu ce să se laude. Spurcații îmi sunt ășta din PNL, adevărate jeguri politice.

  5. sătmărean Răspunde

    Dispari,Kozma!

  6. Pop Răspunde

    Papagalu’ asta ii catastrofa,nu că,Gabriel ar fi mai breaz.
    Da pune nah mana pe o foaie și un pix și calculează costurile,cere un audit special pentru a vedea unde s-au mâncat banii.
    Așa toată lumea poate sa dea din gura… dar ce sa te aștepți la liceul Forestier

  7. Pop Răspunde

    * Gabriel = Gabor Kecskenyy

  8. Maci Laci Răspunde

    ĂSTA E CEL MAI INUTIL POD DIN SATMAR….. CEL MAI IMPORTANT LUCRU ÎN ACEST ORAȘ E ȘTRANDUL TERMAL!!!

  9. Ddd Răspunde

    Kicsi Kozma dute la vandut seminte langa maicata.

  10. Mihaita Piticu' Răspunde

    Du-te ba tarane….Cine vorbeste, taranu’ analfabet.

  11. Vlad Tepes Răspunde

    Apropos de poduri, cel de pe varianta de ocolire a fost receptionat, este normal in functiune si nu se mai vede pe acolo nici o miscare ca s-ar mai face ceva.
    Intreb retoric desigur, dar poate mai aud si cei de la Inspectia in constructii, structura metalica a podului nu trebuia vopsita, ca lucrare de protectie contra coroziunii ?
    Nu numai ca nu s-a vopsit dar nici macar cu un prim strat de grund nu au fost acoperite grinzile de metal !
    Ce ziceti, toti cei care ati receptionat podul si toti cei care aveati atributii de control ?

    • s Răspunde

      Nu numai structura, nici suruburile. La 0.3mm coroziune pe an deja jumatate din filet e rugina. Si asta e la vedere. Oare ce e in locurile neexpuse vederii ?

  12. Bogdan Andrisca Răspunde

    Adrian Cozma este viitorul primar al municipiului Satu Mare.

    • @Bogdan Andrisca Răspunde

      Visezi!
      0 sanse!

    • c-block Răspunde

      Doar îți reamintesc că deținerea și consumul de etnobotanice se sancționează conform legii. Drept scapi cu suspendare ca în cazul ăsta recent chiar dacă ai jumate chil de praf dar tot te mânjești la dosar. Că din ce se pare ai cam prizat ceva. Altfel nu văd cum ai debita astfel de inepții ca acesta ultima.

  13. Gaozel Răspunde

    Ce primar bai andrisca dute si te culca, ce a facut el notabil pt orasul asta,nimic, decat vorbe si promisiuni, la pus pe finu sau secretar de stat la.l Mediu fara fisa postului, un pampalau, si ala face campanie in baia mare, pe sotia lui finu sau valer la ITM, pnl cel mai prost partid cu membrii inapti si inculti intelectual. Jos cenzura

    • @G Răspunde

      CUm sa nu faca! Printre care la facut pe Bogdanel secretar general adjunct in PNL. Cu ce a castigat acest merit numai e stiu.

  14. i luv romanistan Răspunde

    dada mai bine ti-ai baga in buzunar he gunoiule?

  15. cetatean Răspunde

    strada PANAIT CERNA (capat) la 5 minute de oras, arata ca dupa razboi, strada ALEXANDRU ODOBESCU (capat) idem, mai vrei exemple GABOR SI MASCULIK !?

    • Unul Răspunde

      cetatean@ : De ce ti-ai construit casa pe o strada de pamant? Zi sincer,Gabor sau Maskulik te-au pus sa-o faci acolo? Mai bine sezi tu unde erai inainte.

      • urbanism Răspunde

        Pentru că mai deunăzi pe acolo era teren agricol, cu porumb ori orz și tot ce vrei. De când s-a închis fabrica de piele și nu mai pute în zonă mulți au sărit pe zonă și fac fel de fel de căsoaie. De aia. Apoi după aia vin cu pretenții ca și oșenii care iși fac viloiul fix în mijlocul câmpului la sute de metri distanță de infrastructură apoi merg și țipă la primar că să le bage curentul, gazul, apa și canalul, să le facă stradă cu asfalt și tot ce vor. De ce să nu facă și aici dacă se poate??? Casele alea de pe o parte a drumului către câmp nu au nici zece ani. De aia ar fi bine să avem odată un PUG făcut cum trebuie aprobat că aia presupune că avem o viziune măcar aproximativă că ce vrem să construim în oraș. Și nu ca în cartierul funcționarilor că omul stă liniștit în curte și se trezește în vecini cu ditamai casa cu n+1 nivele iar vecinul se uită în ciorba lui sau și mai rău.

  16. -.- Răspunde

    A fost 11 milioane sau 16 pana la urma ?

  17. kati Răspunde

    De ce nu le-ați făcut voi mai ieftin.
    Dacă aveți dovadă de fraudă nu se cunoaște legea în PNL sau este mai ușor să defăimezi muna altora
    Orațul se tot face de 100 de ani

  18. kati Răspunde

    De ce nu le-ați făcut voi mai ieftin.
    Dacă aveți dovadă de fraudă nu se cunoaște legea în PNL sau este mai ușor să defăimezi munca altora
    Orașul se tot face de 100 de ani să aivă alții pe ce să se facă proprietari

  19. Alin Răspunde

    Adisor spune-i și la Mircea Govor, când te vei întâlni să pecetluiți alianța hoție la Satu Mare!:)))

  20. vadimT Răspunde

    Adi , te lasam sa fi primul care sare de pe pod. Macar faci ceva bun pt acest oras: Lasa-ne, lasa-ne!

  21. Kozma Adorján Răspunde

    S-U-P-O-Z-I-T-O-R-U-L-E

  22. Ildiko neni Răspunde

    Dar mamica ta cea unguroaica, Pomján Ildikó, oare sustine proiectul?

  23. radical2 Răspunde

    si-atunci de ce ati votat pensiile speciale ? Te minti singur baiatule :))))).Mare gunoi esti.

    • c-block Răspunde

      Aceaste se cheamă praf în ochi. Sau distragerea atenției. Poți alege. Și încă nici nu suntem oficial în campanie!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.